Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Almanya’nın “hayat alanı”nın tek engeli Türkiye mi?

Almanya'da genel seçimlerin yapılacağı 24 Eylül günü yaklaştıkça, sade Türkiye'nin değil tüm Doğu dünyasının ve İslam'ın adaylar tarafından daha yoğun biçimde ağızlara sakız edilecekleri kesindir.
Acaba bu tutum önce Kayzer Wilhelm'in, sonra da Hitler'in "Hayat Alanı" olarak Doğu'ya göz dikmesinden mi esinleniyor?
Ekonomik gücü ile Balkanlar'a ve Yunanistan'a hakim olan Almanya, "Lebensraum" hayallerine ve yayılmacılığına tek engel olarak acaba Türkiye'yi mi görüyor?

Rezil oldu
Bu arada Alman Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan takıntısı yüzünden rezil olduğunu da bir kenara not edelim. Bu adam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile girdiği polemikten sonra diş hekimi olan eşi Anke Gabriel'in tehdit edildiğini ileri sürmüştü. Gabriel, "Erdoğan anlaşılan bazılarını motive etmiş olmalı ki, bunlar şimdi karımı sıkıştırıp taciz ediyorlar.
Bunu tabii çok kötü bir sonuç olarak görüyorum" demişti.

Özür bile dilemedi
Ancak Gabriel'in eşine tehditler yağdıran kişinin ülke siyasetinden bıkan bir Alman vatandaşı olduğu ortaya çıktı.
İsmi açıklanmayan kişinin, Gabriel'in partisi Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) izlediği siyasete isyanını dile getirdiği ve hakaretler saydırdığı öğrenildi. Ancak yalanı hakkında özür bile dilemeyen Almanya Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel Bild gazetesine Türkiye ile yaşanan gerginliği değerlendirirken yine Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtlığına devam etti. Gabriel Almanya'nın sorununun Erdoğan ile olduğunu söyledi. Gabriel ayrıca, mevcut şartlarda Türkiye'nin AB üyeliğinin hiçbir şekilde mümkün olmadığını iddia etti.

Ayıpların dökümü
Ama Almanya'dan gelen bu tür haberlere o kadar alıştık ki, bunların dökümünü yapmak bile bizi çok uğraştırmıyor.
AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı'nın raporuna göre ilişkilerin gerilmesi ilk olarak dönemin Almanya Cumhurbaşkanı Gauck'un MİT TIR'ları davasında hakkında yakalama kararı çıkarılan Can Dündar'ı saraya davet etmesi ile başlamış. Almanya'nın ayıplı düşmanlıklarının dökümü ise şöyle:
-Almanya, geçen yıl sözde Ermeni soykırım tasarısını onayladı./-15 Temmuz sonrasında Köln'deki mitinge telekonferans yöntemiyle katılacak olan Erdoğan'ın bu izni iptal edildi./-Almanya kendilerine sığınan FETÖ'cülerle kol kanat gerdi./-Almanya 16 Nisan referandum sürecinde Türk bakanların programlarına izin vermedi./-Referanduma ilişkin, terör örgütü PKK'nın 'Hayır' kampanyasına izin verildi./- Almanya, anayasa değişikliği referandumu için devlet televizyonu eliyle, Türkçe "Hayır" kampanyası yürüttü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA