Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Yaşamaya doymamışken ölenler ne yapabilir?

Yaşamaya daha doymamışken ölmek tabii ki tüm canlıların önündeki çaresizliktir. İnsan ise diğer canlılardan çok farklıdır. İnsan bilinci şu ya da bu yolla, ölüme karşı çözümler üretmek için harıl harıl çalışır. Bu çözümlerden bazıları cesedi dondurup ileri bir yüzyıldaki tıbbın çözümüne bel bağlamak benzeri yolları bile içerir.
Bir de sonsuz yolculuğa çıkarken hiç olmazsa beraberinde yaşamdan bir şeyleri götürmeye çalışanlar vardır. Çok zengin bir adamın bu yoldaki çabası bir fıkraya konu olmuştur...

Çorap bile gidemedi
Bu adam oğluna iki tane ağzı kapalı mektup zarfı verir ve "Ben öldükten sonra birinci zarfı, defnedildikten sonra da ikinci zarfı aç" der. Adam vefat edince oğlu birinci zarfı açar. Bu zarftan çıkan kâğıtta müteveffanın "Beni çorabımla gömün" şeklindeki isteği yazılıdır. Adamın oğlu müftüye gider ve babasını son arzusunu duyurur. Ama müftü "Bizde vefat eden kefene sarılı olarak çıplak defnedilir" der. Adam toprağa verildikten sonra oğlu ikinci zarfı açar. Zarftan çıkan kâğıtta "Gördün mü öbür dünyaya çorap bile götüremedim" yazısı vardır.

Hefner'in hayali
Yine de bazıları sonsuz yolculukta bir şeylerin olabileceğini düşünürler. Bunlara en son örnek, iki gün önce 91 yaşındayken vefat eden Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner'dir. Yaşadığı sürece Playboy Malikânesinde modern bir harem kuran ve yarı çıplak güzel kadınlar arasında yaşamayı seçen Hefner, bu yaşam tarzını ölümden sonraya taşımayı denemiş.

Mezar komşusu
Hugh Hefner ilk Playboy dergisine 1953'te kapak ve orta sayfa kızı olan ve 1962'de vefat eden Marilyn Monroe'nin mezarının yanındaki mezarı 1992'de 75 bin dolara satın almış... Düşünün ki Hefner ilk Playboy'da kullandığı çıplak Marilyn Monroe fotoğrafları için 1953'te bir takvim şirketine 500 dolar ödemiş. Bu fotoğrafların çekimi için de Marilyn Monroe dört yıl önce yani 1949'da 50 dolar kazanmış. Marilyn Monroe'nun çıplak fotoğrafının kapak olduğu ilk Playboy dergisi de 50 bin tane satılmış.
Yaşam ve ölüm arasındaki bu çok çarpıcı ilişkiyi özetleyen parasal rakamlar da, Hefner'in yaşam sonrası kendisini Marilyn Monroe'nun yanında yatar hayal etmesi de ilgi çekici değil mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA