Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Katliam yapan Müslüman değilse ona terörist diyemiyorlar

Las Vegas'taki otelin 32'nci katından otomatik silahlarla açık hava konserine katılanlara ateş açıp 58 kişiyi öldüren ve 500 kişiyi yaralayan 64 yaşındaki Stephen Paddock Müslüman olsaydı, tüm Amerikan medyası onu "Terörist" olarak niteleyecekti. Bu tanımlama yapılırken de kimse onun gerçekten bir terör örgütüne bağlı olup olmadığını da araştırmayacaktı. Bu katil Müslüman olmadığı için de ABD medyası onu "Yalnız kurt", "Emekli muhasebeci", "Kumarbaz" ya da "Dede" şeklinde tanımlıyorlarmış. Hiçbir medya organı ona "Terörist" demiyormuş.

Terörist değil mi?
BBC'nin haberine göre ABD'nin tüm beyinleri Paddock'un bu katliamı neden gerçekleştirdiğini bulmaya çalışıyorlarmış. Ama bütün çabalara rağmen bir terör bağlantısı bulunamamış. Yasalarda "Toplumun can güvenliğini hedef alan" ve "Federal ya da yerel yasaları çiğneyen" eylemlere "Terörist eylem" denilse bile, bu son katliamın faili Müslüman olmadığı için, kimse onu terörist olarak nitelemiyormuş.

Gülen terörist değil mi?
Bu ABD de böyle işte... Acaba Pensilvanya'da ikamet eden, Türkiye'de devleti ele geçirmeyi amaçlayan ve ölümlere sebep olan sayısız eylemin ana faili olarak Türk yargısı tarafından ABD'den istenen Fetullah Gülen acaba Müslüman değil mi ki onu Amerikalılar terörist olarak görmüyorlar? Aynı şekilde ABD yönetimi PKK/PYD terör oluşumunu da bu şekilde mi ele alıyor ki, onu Paddock'un katliamını gerçekleştirdiği silahlarla donatıyor?

Siyasete destek
Bizim ittifakımızın patronu olan ABD'nin gariplikleri bunlarla bitmiyor. ABD'deki silah üreticilerinin ve satıcılarının siyasetçilere verdiği destekler sonunda, bu ülkede bireysel silahlanmayı serbest kılan yasalar değiştirilemiyor. Örneğin Trump'ın başkanlık kampanyasına da 30 milyon dolar katkıda bulunmuş silahçılar... Ve Kongre Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın korumalarına silah satışına onay vermiyor. Ama Paddock benzeri katiller, canının istediği kadar silahı kolayca satın alabiliyor.
Bütün bu gariplikleri anlayan varsa ortaya çıkıp konuşmalıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA