Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Ölümün kol gezdiği bir ülke olmamalıyız

Geçen hafta Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nın açıkladığı trafik kazalarına ilişkin sayıları yazmıştım. Buna göre geçen yıl Türkiye'de 190 bin 954 trafik kazası olmuş. Bu kazaların nedeni sürücü hatalarıymış.

Kaza haberleri
Dün yine trafik kazası haberleriyle doluydu bültenler.
Mesela Bursa'nın merkez Nilüfer ilçesinde bariyerlere çarpan motosikletin sürücüsü hayatını kaybetmişti.
Manisa'nın Yunus Emre ilçesinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında da altı otomobil ve bir motosiklet çarpışmış ve 6 kişi yaralanmıştı...

İnsanları bilinçlendirmek
Sürücülerin bilinçsizliğine karşı ilkokuldan başlayarak Trafik Dersi konulmasını önermiştim yazımda. Kentli Türkiye'nin insanlarına çocukluktan başlayarak trafikte sadece kendilerinin olmadığı ve diğer araçların da kurallara bağlı olarak trafikte ilerledikleri öğretilirse, ileride kaza yapma ihtimallerinin azalacağı kesindir.

Cinayetler zinciri
Ne var ki hepimizi huzursuz eden haberler sade trafik kazalarına ilişkin değil. Özellikle mobese kameraları çıktıktan sonra cinayet haberleri de televizyon haberlerinin bir nevi renklendiricisi olmaya başladı. Hem eşini hem de kayınpederi ile kayınvalidesini öldürdükten sonra intihar edenler, yolda bir aracı durdurduktan sonra araçtaki karı kocayı küçük çocuklarının önünde öldürüp intihar edenler... Las Vegas'taki sapık 58 kişiyi öldürmüştü. Bizimkiler ise bu rakamı defalarca geçiyorlar ama toplu değil de teker teker işliyorlar cinayetleri. Buna bir çözüm silahlanmaya son vermek değil midir?

İş kazaları
Hiç dikkat etmediğimiz bir ölüm nedeni de iş kazalarıdır. İstanbul Barosu ile Kadir Has Üniversitesi'nin birlikte hazırladıkları sempozyumda konuşan avukat arkadaşım Umur Güriş bir yılda 79 bin iş kazası olduğunu ve bu kazaların 1592'sinin ölümle sonuçlandığını açıklamıştı. Buna göre Türkiye'de her 2 dakika 15 saniyede bir iş kazası olmakta ve yılda 1 milyon 840 bin işgücü kaybı yaşanmaktadır. Bu sayılar 2006 yılına ait olduğuna göre, şimdi katlandıkları kesindir.

Hep aynı haberler
Zaten terörle mücadele ederken ya da darbecilerin tanklarının önüne yatıp şehit olanların haberleri yeterince var ve hepimizi çok üzüyor bu haberler. Bir de trafik kazalarında, cinayetlerde ve iş kazalarında hayatını kaybedenlerin sayılarını azaltmaya çalışmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA