Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

ABD’ye sitem edenler listesine Barzani de eklendi

Günümüz dünyasının belki de en acıklı söylemlerinden birini, görevini yaşça daha küçük Barzanilerden birine bırakan Mesud Barzani seslendirdi... Bağımsızlık amaçlı referandum girişiminin fiyasko ile sonuçlanması ertesinde konuşan Barzani ABD'ye sitem ederek şöyle dedi:
"- Peşmerge'ye saldıran Haşdi Şabi güçleri ABD yapımı silahlar kullanıyordu. Tuhaf olan şey, ABD'nin terörist ilan ettiği kişilerin Abraham tanklarına binip Kürtlere saldırmasına seyirci kalması. Burada bir sorun var. Acaba ABD buna neden sessiz kaldı?"

Sitem korosu
Dünyanın çeşitli bölgelerindeki ABD tarafından hayal kırıklığına uğratılan siyasetçilerin yaşayanları ve ölmüşleri bir araya getirilselerdi ve bugün Barzani'nin yaptığı gibi bir ağızdan yakınmaya başlasalardı, herhalde dünyanın en kalabalık korosu oluşturulurdu.

Saddam örneği
Örneğin Saddam Hüseyin Kuzey Irak'taki Kürtlerin bırakın bağımsız olmalarını, özerk olmalarını bile kabul eder miydi? Halepçe'yi zehirli gaza boğmamış mıydı o Saddam? Peki o Saddam'ı astığı astık kestiği kestik hale getiren de ABD değil miydi? Saddam Irak'ını, Humeyni İran'ına karşı savaşa soktuğu için o zaman da ABD silahları Saddam'a akmaz mıydı? Ve o Saddam o dönemdeki ABD'nin Bağdat Büyükelçisi hanımın sözlerini yanlış yorumlayıp Kuveyt'e saldırmamış mıydı?

Tezkere sonrası
Stratejik ortak ve müttefik ABD'nin her dediğine evet diyen ama 1 Mart tezkeresinin TBMM'de reddedilmesine seyirci kalan Türk komutanların başlarına FETÖ'cü savcılar ve yargıçlar tarafından neler getirildiğini bir hatırlayın. Hatta CHP'de Deniz Baykal'ın tasfiyesini de hatırlayın. Balyoz'dan, Ergenekon'dan, Ay Işığı'ndan açılan davaları hatırlayın... Tezkere reddedildiği için darbe yapsalardı bunlar olur muydu? Veya PKK / PYD'yi silahlandırdığı için bugün de sitem etmiyor muyuz stratejik ortağımıza?

Hâlâ anlamamış
Barzani'nin ABD'ye sitem etmesini bir kenara bırakırsak... Bu çok deneyimli siyasetçi nedense yaptığı hatayı hâlâ tahlil edememiş. Bağımsızlık referandumu ertesindeki gelişmeleri şöyle yorumlamış:
"- Kürtlerin haklarını tanıma gibi bir anlayışa sahip değiller. Federalizme de inançları yok. Referandumu sadece bahane edip saldırmak istediler. Bu gelişmelerin hepsi daha önce programlanmıştı."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA