Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

ABD’de sadece göçmenler mi adam öldürüyor?

ABD'nin Başkanı Donald Trump iyi ki doktor değilmiş... Eğer bu kafasıyla doktor olsaydı hastalarına yanlış teşhisler koyar ve onları tedavi etmek yerine daha fazla hasta ederdi.

Trump'ın tweet'leri
Önceki gün New York'ta Özbek asıllı Seyfullo Saipov'un gerçekleştirdiği ve 8 kişinin ölümüyle sonuçlanan terörist saldırı ertesinde, Başkan Trump'ın Twitter hesabından verdiği mesajı görmüşsünüzdür... Saldırıyı gerçekleştiren teröristin, "Green Card kura sistemiyle aldığını belirten Trump, 'Çeşitlilik Vizesi Kura Programı' isimli uygulamayı eleştirdi ve kendisinin liyakate dayalı bir vize sistemi istediğini belirtti.

Tutarsızlıklar
Eğer bir Başkan silah satıcılarını rahatsız etmemek için, önüne gelen herkesin silah sahibi olmasını desteklerse ve kendisinin yabancı kadınlara olan merakını görmezden gelip, ABD'ye gelen yabancıların ya terörist ya da suçlu oldukları kuşkusunu hep seslendirirse, bu duruma karşı gülmekten başka ne yapabilirsiniz?

Hepsi yabancı mı?
Evet... Son saldırının faili Özbek asıllı 29 yaşındaki Seyfullo Saipov, 2010'da ABD'ye göç etmiş ve Green Card alarak önce Florida'ya sonra da New Jersey'e yerleşmiş bir kişidir.
Peki Las Vegas'ta otelinin penceresinden otomatik silahlarla bir konsere katılanların üzerine ateş açıp 56 kişiyi öldüren ve yüzlerce kişiyi yaralayan 64 yaşındaki Stephen Paddock, doğma büyüme ABD'li değil miydi?
Saldırganın otelin 32'nci katındaki odasına tam 10 adet silahı taşıdığı, yarı otomatik silahları, otomatik olacak şekilde modifiye ettiği basına yansıyan bilgiler arasındaydı. Las Vegas'ın içinde bulunduğu Nevada eyaleti silah kullanımı ile ilgili yasaların en esnek olduğu yerlerden biridir.

Trump'ın yabancı eşleri
Eğer ABD'li olmayıp sonradan bu ülkeye gelenler tehlikeli insanlar ise, üç evlilik yapan Trump'ın Green Card sahibi birinci ve son eşleri neden ABD doğumlu kadınlar değildir? Birinci eş Ivana Trump (doğum adı Ivana Marie Zelnickova; doğumu 20 Şubat 1949), Çek işkadını ve eski olimpiyat kayakçısıdır. Sonuncu eş Melania Trump (doğum adı) Melanija Knavs, (47 yaşında), Novo Mesto, Slovenya doğumlu bir mankendir.

İyi ki doktor değil
Evet... Donald Tump iyi ki doktor değil. ABD doğumlu katilleri görmezden gelen teşhisleri ile yabancı düşmanlığını bakalım hangi noktalara taşıyacak? Ve ABD dışındaki teröristlerin silahlandırılması politikası bakalım ABD'yi yine ne zaman vuracak?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA