Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kevin Spacey ölmeden evvel ölmenin ne olduğunu gördü

Hayatın acı gerçeklerinden birini Yahya Kemal ne güzel şiirleştirmiştir...
"Ölmek değildir hayatımızın en müşkül işi
Müşkül odur ki ölmeden evvel ölür kişi"...
Kaçınılmaz olan ölüm gerçeğini Zincirlikuyu kabristanının kapısının üzerinde yazan "Her canlı bir gün ölümü tadacaktır" cümlesi ile önünden geçerken her gün hatırlamaz mıyız? Tabii ki herkes bir gün öleceğini bilir ama o günün mutlaka geleceğinin her gün hatırlatılmasından huzursuz da olunabilir. Mesela Woody Allen bu konuda "Ölmekten korkmuyorum ama o sırada orada olmak istemiyorum" demiştir.

Düşmeye gör...
Cinsel saldırganlığı kesinleştiği için rol aldığı filmlerden görüntüsü silinen ve onun da rolü olduğu için çekimleri iptal edilen filmler hakkındaki haberleri okurken, aktör Kevin Spacey'e bizim derin anlamlı özdeyişlerimizi göndermemek mümkün müdür?
"Düşenin dostu olmaz demişler düş de görürsün,
Sen o zaman dostları düşte görürsün".

Weinstein'den Spacey'e...
Cinsel özgürlüğün doya doya yaşandığı Batı toplumlarında meğer en büyük dünyevi günah, cinsel zorbalıkmış. Hollywood'un en güçlü isimlerinden biri olan Harvey Weinstein'in başına gelenler, bu günahı işleyenlerin teşhir edilmesinin başlangıcıymış. Ama en trajik gelişme ünlü aktör Kevin Spacey'in yaşadıklarında görülebilir.

Adı siliniyor
Ünlü milyarder Paul Getty'nin Kevin Spacey tarafından canlandırıldığı "Dünyanın Bütün Paraları" filminin çekimi tamamlanmıştı ve film 22 Aralık'ta gösterime giriyordu. Filmde Getty'nin torunu Getty III'ün 1973'te kaçırılışı konu alınmıştı. Ama genç aktör Anthony Rapp, kendisine Spacey'in zorla sarkıntılık ettiğini 30 Ekim'de basına açıklayınca, Kevin Spacey'in meslek hayatı da sona erdi. Önce Spacey'in ABD Başkanı rolünü oynadığı "House Of Cards"ın çekimine son verildi. Arkasından da "Dünyanın Bütün Paraları" filminden Kevin Spacey'in görüntüleri çıkartıldı. Christopher Plummer, o sahnelerde Spacey'in yerine oynadı.

Sonuç çok acı
Cinsel saldırganlık yaptıkları iddiasıyla İngiltere'de de bakanlar istifa ediyor. Eski başbakanlardan Edward Heath'in 12 yaşındaki bir erkek çocuğa tecavüz ettiği ölümünden sonra ortaya çıktı. Ve Kevin Spacey şimdi bir ruh hastalıkları kliniğinde kendine gelmeye çalışıyor. En çarpıcı iddia da eski ABD Başkanı baba Bush'un dört ayrı kadına cinsel saldırganlık yaptığıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA