Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Hem FETÖ’cü hem de Atatürkçü olanları artık tanıyalım

Dünyadaki çarpıcı gelişmeleri izlemeye çalışırken, Türkiye'nin hem bu gelişmeler içindeki yerini, hem de sadece Türkiye'yi etkileyen olayları anlamaya çalışmalıyız. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Atatürk ve onun adını istismar edenler hakkında dün yaptığı konuşma, içerideki önemli bir soruna ışık tutuyordu.

Dışarıdakiler
Türkiye'nin içeriden ve dışarıdan hazırlanan ne tür felaket senaryolarına konu edildiğini artık çok iyi görüyoruz. Dış kaynaklı felaket senaryolarını iç dinamiğimizle etkisiz kılmaktayız. Pensilvanya'da üslenen FETÖ'den başlayarak CIA ve FBI gibi istihbarat örgütlerinin de zaman zaman içinde bulunduğu çember, artık eskisi kadar etkili değil... Ancak stratejik ortak ABD'nin Suriye'de, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden terör örgütlerini silahlandırmasına henüz bir çözüm bulamadık.

İçeridekiler
Bizi en fazla etkileyen durum, dışarıdakilerin değil içeridekilerin kabul edilmesi zor olan davranışlarıdır... Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhtarlar toplantısında bu duruma temas eden konuşması, çoğumuzun düşüncelerine tercüman olmuştur:
"- 15 Temmuz başarılı olsaydı ve Türkiye 81 vilayeti ve 80 milyon vatandaşıyla FETÖ'nün eline geçseydi halimiz nice olurdu? Çanakkale'de, Sevr'de, Kurtuluş Savaşı'nda başaramadıklarını 15 Temmuz'da başarmış olmayacaklar mıydı? O gece sevincinden çığlık çığlığa birbirlerini arayanları biz biliyoruz..."

Ayıplı davranışlar
Cumhurbaşkanı'nın söylemi ile "15 Temmuz gecesi sevinçten çığlık çığlığa birbirini arayanlar"ın, Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ü de, ayıplı siyasi kavgalarına alet etmeleri de hepimizi rahatsız etmiyor mu? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün Ata'yı anma toplantısında yaptığı konuşmasındaki bazı bölümler de, çoğumuzun düşüncelerine tercüman olmuştur:

Atatürk ve biz
"- Kurtuluş Savaşımız milletimizin topyekûn kıyamının adıdır. Böyle bir mücadeleye liderlik eden ismin milletin gönlünde en kıymetli yere sahip olması kadar önemli bir şey yoktur."
"- Elbette herkes gibi Atatürk de eleştirilebilir. Yüce Allah dışında hiç kimse layüsel değildir. Ancak eleştirmek başkadır, hakkı tespit etmek başkadır. Saygı sınırları içindeki eleştirilere diyecek bir şey yoktur."
"- En büyük eserim dediği Cumhuriyetimize, muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma mirasına sahip çıkarak Atatürk'ün mirasını ve hatırasını bu mirasçıların zulmünden kurtarıyoruz."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA