Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

İnsanlar içinde bulundukları konuma göre aynı olayı farklı görürler

İnsanların ve özellikle siyasetçilerin, konumlarına göre aynı olayları nasıl farklı gördüklerine bilmiyorum hiç dikkat ettiniz mi? Mesela iktidardaki bir siyasetçinin muhalefetteki bir siyasetçi ile aynı olayları nasıl farklı gördüklerini örnekleri ile hatırlayalım...

İktidar ve muhalefet
- İktidardaki siyasetçi için eleştirilerin amacı iktidarı yıpratmak ve bazen de ülkenin çıkarlarına karşı tutum almaktır.
Muhalefetteki siyasetçi içinse eleştiri, özgürlüğün ve demokrasinin güvencesidir...
- İktidardaki siyasetçi seçim kazandığı zaman halkın kendisine güven oyu verdiğini düşünür. Muhalefetteki siyasetçi ise hiç seçim kazanamadığı için, seçimlerin adil yapılmadığından şikâyetçi olur.
- İktidardaki siyasetçi için muhalefete düşmek rejim krizinin başlangıcıdır. Muhalefetteki siyasetçi içinse iktidara gelmek pembe rüyadır.

Zenginler ve yoksullar
İnsanlar tabii ki sadece siyasetçilerden oluşmaz. "Türkiye'nin en zengin 100 ailesi"nin açıklandığı bugünlerde, insanların zenginler ve yoksullar diye de ikiye ayrıldıklarını bir kez daha hatırlıyoruz. T. Harv Eker adındaki Amerikalı yazarın milyonerlerin ve yoksulların hayata ve olaylara bakışlarını irdelediği kitaptan yine alıntılar yapayım.
Bakalım bizim milyonerler de kendilerini bu değerlendirmelerin içinde görecekler mi?
- Zengin para kazanmak için, yoksul para kaybetmemek için kumar oynar.
- Zengin fırsatlara, yoksul ise engellere önem verir.
- Zengin kendi hayatına yön verir, yoksulun hayatına ise hayat yön verir.
- Zengin korkularına rağmen yola devam eder. Yoksulu ise korkuları durdurur.

Orta sınıf ve milyonerler
Amerikalı Keith Cameron Smith de, bir kitapta "Orta sınıf" ile "Milyonerler Sınıfı" arasındaki "10 Temel Fark"ı farkı irdelemişti.
Bunlardan bazıları şöyleydi:
- Milyonerler uzun vadeli, orta sınıf ise kısa vadeli düşünür.
- Milyonerler hesaplı riskleri alırlar, orta sınıf risk almaz.
- Milyonerler kâr etmek için, orta sınıf ise emeğinin karşılığını almak için çalışır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA