Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Bir sen eksiktin zırva Prens Salman bin Muhammed

"Bir sen eksiktin" söylemi dilimin ucuna gelince, önce Can Yücel'in şiirindeki "Bi sen eksiktin"i hatırlarım...
"Bileklerimizi morartmış yeni Alman kelepçeleri,/ Otobüsün kaloriferleri bozuldu Kaman'dan sonra/ Sekiz saat oluyor karbonatlı bir çay bile içemedik,/ Başımızda perensip sahibi bir başçavuş./ Niğde üzerinden Adana Cezaevi'ne gidiyoruz.../ Bi sen eksiktin ayışığı/ Gümüş bir tüy dikmek için manzaraya!"

Şiirden öteye
Ancak "Bir sen eksiktin" denilince akla ay ışığının gelmesi sadece şiirde olur. Çünkü genellikle başa bela olacak, işe yaramayacak, sorunları daha da artıracak insanlar için "Bir sen eksiktin" denilir.
Suudi Arabistan'ın veliahdı Salman bin Muhammed'in Mısır ziyaretinde yaptığı konuşmaları haberlerden izlerken, içimden "Bir sen eksiktin Arap çocuğu" dedim...

Şeytan üçgeniymiş
Kahire'de darbeci Sisi ile görüştükten sonra Salman, Türkiye, İran ve Katar'ı "Şeytan Üçgeni" olarak tanımlamış... Söz konusu ülkelerin Arapların güvenliğine tehdit olabilecek politikalar izlediğini söyleyen veliaht İran'ı da mezhepçilik politikalarını yaymakla suçlamış.

Osmanlılar geliyormuş
Arap CBC kanalına konuşan ve Salman bin Muhammed'in basınla yaptığı görüşmelere katılan bir gazeteci de Salman bin Muhammed'in "Erdoğan'ın yönettiği Osmanlılar, Müslüman Kardeşler'i de kullanarak halifeliği yeniden getirmek istiyor. İran ideolojik devrimini yaymak istiyor" dediğini aktarmış.

Veliaht zırvalamış
Suudi Arabistan'ın bu kendini bilmez sözde prensleri, alkolle değil petrolle sarhoş oldukları için ağızlarından çıkanları kulakları pek duymaz. Bu türedi veliaht babası Kral ile Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok yakın geçmişte yaptıkları görüşmeleri hatırlayabilseydi herhalde "Erdoğan'ın yönettiği Osmanlılar, Müslüman Kardeşler'i de kullanarak halifeliği yeniden getirmek istiyor" benzeri zırvaları söylemezdi.

Türk dizileri
Dün Fatih Altaylı da Türk TV dizilerinin Suudi Arabistan'da yasaklanmasına değinmiş ve Türkiye'de dizi yapımcısı şirketlere yönelik yapılan operasyonda da FETÖ'nün parmağı olabileceğini hatırlatmıştı. Anlaşıldığı kadarıyla bu yasaklamanın arkasında bu Salman'ın bulunması ihtimali oldukça fazla. Çünkü geçen ay bu Salman'ın tutuklatıp haraç aldığı isimler arasında Dubai merkezli MBC televizyonunun Grup Başkanı Velid el-İbrahim de varmış. Bu kişinin serbest bırakılması karşılığında Türk dizilerini yayınlamamayı kabul ettiği söyleniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA