Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Hem Afrin’deki hem Kandil’deki ABD varlığı ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın dün yaptığı açıklamada "Afrin'in ikinci bir Kandil olması engellenmiştir. Bundan sonra da buna müsaade edilmeyecektir" dedi... Hepimiz nefes nefese Silahlı Kuvvetlerimizin Afrin operasyonunu izlerken, Kandil'in tüm olumsuz varlığı ile hâlâ Türkiye için Afrin'den daha büyük bir tehlike merkezi olduğu gerçeğini pek düşünmüyorduk. İbrahim Kalın bu gerçeği bize iyi ki hatırlattı. Dünkü açıklamasında bu konuda tam olarak şöyle dedi:

Engellendi mi?
"- BM sözcüsü de dün kayda geçirdi. YPG/PYD bir müddettir Afrin'i ikinci Kandil yapmaya çalışmaktadır. Afrin'in ikinci bir Kandil olması engellenmiştir. Bundan sonra da buna müsaade edilmeyecektir. Fakat PYD/YPG terör örgütünün sivillerin çıkmasını engellemesinin de altını çizmek lazımdır. Bunun da bir savaş suçu olduğu malumdur."

ABD desteği
Dünya basınının ve bizim gazetecilerimizin sık sık ziyaret edip PKK'nın elebaşları ile söyleşiler yaptıkları ve bir iddiaya göre ABD askeri yetkililerinin PKK'lılar için bir helikopter pisti bile yaptığı Kandil ile Afrin'in ortak yanları, Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden teröristlerin üslendikleri bu iki coğrafyanın da arkasında ABD'nin bulunmasıdır.

Hem Kandil hem Afrin
ABD'nin Irak'ı işgalinden sonra da Kandil'de PKK varlığının sürmesi, belki bizim 1 Mart Tezkeresi'ni reddedip bu işgale katılmamamıza karşı kesilen bir cezadır. Ama Tezkere'nin reddinin üzerinden yıllar geçtikten sonra Afrin'de üslenen ve Türkiye'nin güvenliğini tehdit eden teröristlere ABD'nin destek vermesi, ne ifade etmektedir? Ayrıca Kandil'in PKK üssü olarak devreye girdiği tarih 1997 olduğu için, Tezkere sorunsalından önce de bu tehdit gündemdeydi.

Kritik soru
?
Bütün bu durumlardan giderek dilimizin ucuna gelen soru bellidir: - ABD stratejik ortağı ve müttefiki Türkiye ile neden hemen her alanda karşı karşıya geliyor? FETÖ'nün ABD himayesinde bulunması yeterli bir uzlaşmazlık nedeni iken, yetmiyormuş gibi Türkiye'yi hedef alan terör örgütlerine destek vermesi ne anlama geliyor? Bu gerçekler ittifakın da sonunu mu işaret etmekte?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA