Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Demek Türkiye mükemmeliyet örneği bir operasyon yapabilirmiş

Afrin operasyonu'nun başarılı bir şekilde kent merkezine de ulaşması, tabii ki hepimizi mutlu kıldı. Çünkü Afrin en az 50 bin kişinin yaşadığı, PKK/ YPG militanlarının yoğun biçimde örgütlendikleri ve kenti teröre sığınak olacak şekilde yeniden yapılandırdıkları bir yerleşim merkeziydi. Bu kente yönelik bir harekatın çok can kaybına neden olacağı endişesini CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da seslendirmiş ve açıkça "Afrin'e girmeyelim" demişti.

Mükemmeliyet örneği
Askeri bir operasyonda ulaşılabilecek mükemmeliyete örnek olan Afrin'in ele geçirilmesinin, bir günlük bir planlamanın ürünü olmadığı kesindir. Bu operasyonun Genelkurmay'ın, MİT'in, Jandarma'nın hassas ve ince değerlendirmeleri ve planlamaları sonucu icra edildiği anlaşılıyor. Bu şekilde kent merkezi bir harabeye dönüşmemiş, kentte üslenen teröristler sivil halktan ayrılarak ayıklanabilmiştir. Afrin'de merkeze uzanan yollardaki köyler de bu şekilde teröristlerden temizlenmiştir. Bu operasyonun mükemmeliyetine inanan Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı konuşmalar ile kitlelerin desteğini harekete geçirmiştir.

Bir de Doğu Guta'ya bakın
Suriye'de altı yıldan bu yana süregelen iç savaşta, askeri operasyonlara hedef olan kentlerin bugünkü hallerini hatırlayın.
Güzelim Halep şimdi bir harabedir. Şu anda dünya medyasının ilgi odağında bulunan Doğu Guta, yerle bir edilmiştir.
Daha ötesi olabilir mi? Suriye kentleri yaşanılmaz hale geldiği için, biz Türkiye olarak şu anda 3 milyonu aşkın Suriyeli sığınmacıyı ağırlamaktayız.
Afrin'in kırsalından ve kent merkezinden gelen sığınmacıların sayısı da 200 bini aşkındır.

Evlerine dönüyorlar
Ve şimdi bu Afrinliler evlerine dönüyorlar. Afrin'de hayat teröristlerin egemen oldukları yılların öncesine dönüyor. Bu olayı izlemekten aciz olan dış çevreler ise, Afrin operasyonu dolayısıyla Türkiye'ye yönelik eleştirel yaklaşımlarını sürdürüyorlar.
Biz Türkler olarak gerçekten Afrin operasyonunu gerçekleştiren rütbeli ve rütbesiz, asker ve sivil bürokrat kadrolara teşekkür borçluyuz. Bu operasyonla sadece güney sınırlarımızın güvenliği sağlanmadı, Türkiye'de devletin bir hedefe aksaksız ve eksiksiz ulaşabileceği de kanıtlandı.

Görünmez ve sessiz kahramanlar
Dün Fatih Çekirge de Hürriyet'teki köşesinde "Görünmez ve sessiz kahramanlarımız sayesinde 'Türkler sivilleri katletti' palavrası çöktü" diye yazmıştı...
Ben de Fatih Çekirge'ye katılıyorum. "Görünmez ve sessiz kahramanlarımız kim bilir hangi şartlarda, başka bir devletin topraklarında, en büyük alçaklıklara karşı istihbarat yapıp zaferimizi taçlandırdılar... Daha harekât başlarken onlar orada hainlerin çetelesini çıkartmışlar."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA