Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Akılsız bir Suudi “Sakın Türkiye’ye gitmeyin” diye uyarı yapmış

Suudi Arabistan'la Amerika'nın sıkı fıkılığını kurumsallaştırmayı amaçlayan "Saudi American Public Relation Affairs Committee"nin kurucu Başkanı Salman Al-Ansari, Twitter mesajı ile Suudi vatandaşlarını "Bu yaz sakın Türkiye'ye gitmeyin" diye uyarmış. Bu Arap çocuğuna göre bu yaz Türkiye'de tehlikeli gelişmeler olabilirmiş.

Keşke biz uyarsaydık
Aslında bizim geçen yaz Türkiye'ye gelen Suudi Arabistanlı turistleri "Sakın ülkenize geri dönmeyin" diye uyarmamız daha doğru olurdu. Çünkü başta Bin Tallal olmak üzere varlıklı Suudilerin tümü, Veliaht Prens Bin Salman tarafından yakalanıp bir otele kapatıldılar. Burada işkence de gördüler ve ancak malvarlıklarını bağışlamaları karşılığında serbest bırakıldılar.

Turizmi öğrenirken
Neyse... Bir akılsız Suudi vatandaşının Türk turizmini sosyal medya mesajı ile baltalaması ihtimali, bu adamın başına gökten taş düşmesi ihtimalinden fazla değil. Çünkü biz turizmin hiç olmadığı günleri de gördük yakın geçmişimizde... Düşünün ki Turgut Özal turizm hamlesini başlattığında, yani 1980'lerin başında Türkiye'deki turistik yatak sayısı Girit'teki turistik yatak sayısına eşitti.

Vukuat varmış
1960'ların ortalarında o zaman Kuşadası kaymakamı olan rahmetli Özer Türk'le birlikte bir ciple civarı geziyorduk. Yolda bir jandarma gördük. Özer Türk yanına çağırdı bu jandarmayı, "Vukuat var mı" diye sordu. Jandarma da "Evet var komutanım, demin iki tane turist geçti buradan" diye cevap vermişti. Özer Türk köylüleri "Beyaz donla denize girmek yasak" diye uyarmış. O gün karakola gittiğimizde üç tane beyaz lasteks mayolu turist gözaltındaydı.

Av turizminin başlangıcı
Ama turizmi geliştirmek için hepimiz elimizden geldiği kadar çalışmıştık. Mesela o dönemde bir Alman turizm şirketi, ayı avcısı olan müşterilerinin Türkiye'de avlanmak istediklerini bildirmiş bir Türk turizm şirketine... Turizm şirketinin sahibi de İstanbul'daki ayı oynatıcıları toplayıp onlarla anlaşma yapmış. Trakya'da ormanlık bir araziye salmışlar ayıcıların ayılarını ve Alman avcı turistleri oraya götürmüşler.

Bize işlemez
Ayılar turistlerin tüfeklerini görünce, bunları oynatıcılarının sopaları zannetmişler ve ağaçların arkalarına saklanmışlar. Ayılar ortaya çıksın diye ayı oynatıcılar deflerini çalınca da, ayılar ortaya çıkıp göbek atmaya başlamışlar. Alman turistler de bu dansöz ayıları vurmaya kıyamamışlar.
Kısacası akılsız Suudi'nin "Türkiye'ye gitmeyin uyarısı" bize işlemez. Biz neler görmedik ki turizm serüvenimizde...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA