Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Kaşıkçı ile FETÖ’yü ilişkilendirmek şeytanın bile aklına gelmezdi

Adam toplumun kabul etmeyeceği çok ayıp bir davranışta bulunmuş. "Neden böyle yaptın" diye hesap soranlara da "Şeytana uydum" diye cevap veriyormuş ki, ortalık aydınlanmış ve şeytan inmiş yere... Adama şöyle bir bakmış şeytan ve "Bu yaptığını ben 40 yıl düşünsem böyle yapmak aklıma gelmezdi. Utanmıyor musun ayıbını bana yüklemeye" demiş.

Kaşıkçı ve Gülen
Bazen bu çeşit şeytanın aklına gelmeyecek durumları insanlar ve özellikle de medya senaryolaştırabiliyor... Buna son örnek Amerikan NBC kanalının Cemal Kaşıkçı cinayeti ile Fetullah Gülen arasında kurduğu ilişki senaryosu değil midir? Buna göre Trump, Türkiye'nin Cemal Kaşıkçı nedeniyle Suudi Arabistan ve veliaht prens Muhammed bin Selman üzerinde kurduğu baskıyı kaldırması karşılığında Fetullah Gülen'i iade etmeyi planlıyormuş.

Keşke olabilse
Eğer Türkiye şeytanın bile aklına gelmeyecek bu senaryoyu sahneye koyduysa ve Fetullah Gülen'in Türkiye'ye teslimini bastırmak için Kaşıkçı cinayeti aracılığı ile Suudi Arabistan veliahdı Muhammed bin Selman'a ve Trump'a baskı yapıyorsa, bu planı yapana sadece "Aferin, amma da ustaca bir oyun kurmuşsun" denilmez mi?

Yalanlamalar
Ne var ki bu senaryoyu önce Amerika yalanladı. ABD Dışişleri Sözcüsü Heather Nauert, Kaşıkçı'nın öldürülmesi ile Gülen'in durumunun bağlantılı konular olmadığını söyledi; söz konusu haber hakkında Beyaz Saray'la görüştüğünü ve "Beyaz Saray'ın bu konuda Türkiye ile herhangi bir görüşme yapmadığını" belirtti. Reuters'a isim vermeden konuşan üst düzey bir Türk yetkili de iddiayı yalanlamış ve "Türkiye hiçbir noktada, Gülen'in iadesi karşılığında Kaşıkçı soruşturmasını engellemeyi önermemiştir" demiş.

Suudiler mutlu
Ama bu senaryo tabii ki Suudi veliahdı Kaşıkçı cinayetinden arındırmayı amaçlayanların hoşuna gitmiştir. Nitekim Suudi siyasi yorumcularından Abdülrahman el Raşid, Twitter hesabından yaptığı yorumda "Türkiye'nin Cemal Kaşıkçı'nın kanı üzerinden pazarlık yaptığından hiç şüphe duymadım" demiş...

FETÖ'nün kaderi
Muhammed bin Selman'ın Trump yönetimi tarafından korunduğu kesindir. Ancak bu adamın Suudi Arabistan'daki her karanlık işte parmağının bulunduğu bilinirken, Trump bu adamı nasıl koruyacaktır? Buna karşı Fetullah Gülen'in Türkiye'de yaptığı yasadışı işler belgelenmişken, bu adamın ABD'de ikameti ne kadar süre ile daha devam edebilir? Bazı uzmanlara göre bir CIA ürünü olan Gülen sorununa çözümü de CIA'nın üretmesi bekleniyor. Bilindiği gibi ayartılmış CIA ajanları ülkelerine teslim edilmesin diye bazı insafsızca yöntemler de uygulanabiliyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA