Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eksiği meğer bira içmemesiymiş

Konuşmak tabii ki insanlara has bir anlaşma aracıdır. Doğanın insana bahşettiği bir ayrıcalıktır. Konuşarak düşüncelerini açıklayan nice değerli insan, uygarlığın önünde yeni ufuklar açmıştır.

Konuşmak için konuşmak
Ama bir de sadece ağzı ve dili olduğu için her şeyi söyleyebileceğini ve bu söylediklerinin ille de değerli olduğunu zannedenler vardır. Böyleleri genellikle mantık kurallarını da yok sayarlar ve söylediklerinin ne tür yanılgıları yansıttığını hiç düşünmezler.

Erdoğan bira içseymiş...
Bu tür söylemlerden birini Yılmaz Özdil adındaki meslektaşım seslendirmiş.
Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu programa konuk olan Yılmaz Özdil, Cumhurbaşkanı Erdoğan için "bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu." demiş.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ve AK Parti'yi kendi dünya görüşlerine uymayan vatandaşları anlayamamakla suçlayan Özdil, Erdoğan'ın bira içmesi halinde her şeyin çok daha güzel olabileceğini söyledi. Özdil, "Samimiyetle söylüyorum, bu sözlerimde en ufak bir kinaye yoktur, Tayyip Erdoğan bir tane bira içmiş olsaydı bugün çok daha iyi bir Türkiye olurdu." diye konuşmuş.

Hitler'in başlangıcı
Unutmayalım ki Halk TV, ana muhalefet CHP'nin yayın organıdır. Bu kanalda söylenilenler bu partiyi de ilgilendirir.
Ve bırakalım işin bu yanını...
Almanya'da Hitler'in Münih'teki birahaneden yola çıktığını hatırlatıp "Bira Almanların hem birbirlerini hem de diğer ırklardan olanları daha iyi anlamalarına pek yardımcı olmadı" demek kolaya kaçmak olur. Ya da "Şu Kılıçdaroğlu keşke hiç bira içmeseydi ve her girdiği seçimde bira içmeyen Erdoğan'a yenilmeseydi" demek de çok anlamlı olmaz.

Akıl ve nezakete sığmıyor
Hoşgörüyü, karşılıklı anlayışı ve toplumsal uyumu alkollü içkilerin tüketimine bağlamak açıkçası evrensel akla pek sığmıyor.
Ama sadece karşı kaleye gol atmak amaçlı olarak çok başarılı bir siyasetçiyi ve üstelik ülkenin Cumhurbaşkanını alkollü içki veya bira içmemekle suçlamak, hiçbir akıl ve nezaket ölçüsüne sığmıyor.

Alkol ve siyaset
Sovyetler'in çöküşü ertesinde Rusya Devlet başkanı olan Yeltsin'in sürekli sarhoş olması, şimdi Putin'in alkollü içki kullanmaktan kaçınmasına neden olmamış mıydı? Bira içmek konusundaki evrensel kamuoyuna yansıyan son tartışma Amerika'da Trump'ın Yüksek Mahkeme'ye atadığı Brett Kavanaugh üzerinde yapılmıştı. Kavanaugh'un üniversite öğrencisiyken birayı kaçırıp kızları taciz ettiği ortaya çıkmıştı.
Yılmaz Özdil'in bir birahanede mutluluk ve uyum bulmasını diliyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA