Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Seçmenler, vergiler

Malumunuz, köşe yazılarındaki maddi hata, bilgi ve anlam kaymalarıyla ilgili şikâyetleri temsilcinize gönderebiliyorsunuz.
Bu şikayet, Yavuz Donat'ın 21 Eylül tarihli SABAH'taki yazısında yer alan verilerle ilgili. Donat, önemli bilgiler içeren Zurnanın Zırt Dediği Yer başlıklı yazısında Almanya ve Türkiye'deki seçmen ve vergi mükellefi sayılarını ortaya koyup ilginç bir kıyaslama yapıyordu.
Sabri Ayçiçek'ten gelen mesajdan, çok önemli bir sayının yanlış olduğunu anlıyoruz.
Şöyle yazmış okurumuz:
"Sabah'ın 'VİTRİN' köşesinde çok öğretici ve çarpıcı rakamlar/sayılar var.
Almanya'da bire bir gelen( vergi mükellefi sayısı/seçmen sayısı) oranı, ne yazık ki yazıda ülkemiz için 1/ 4 oranında çıkıyor. Oysa bu doğru değil.
Çünkü 2007 yılındaki seçimde seçmen sayısı 24 milyon 533 bin değil, 42 milyon 533 bindir. Hatta tam sayı şudur: 42.533.041 seçmen. Oysa yazıda rakamlar yer değiştirmiş ama ortaya da büyük bir fark çıkmış."
Esasen 1/7'ye denk gelen ülkemizdeki mükellef sayısı/seçmen sayısı oranı,1/4 gibi gösterilmiştir. Daha özen gösterilmeliydi ki, yazıdaki 'mesajda' bir anlam kayması olmasaydı."
Belli ki, 2 ve 4 rakamları tersyüz olmuş. Aslında Donat'ın da gündeme taşımak istediği, oranlar arasındaki açık makastı. Bu sayısal yanlışlık anlamı tersine çevirmiyor, tersine ortaya attığı görüşü daha da güçlendiriyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA