Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Önemli haber, gereksiz detay

Bu konu da haberlere hangi ayrıntıların alınıp alınmayacağı ile ilgili.
8 Nisan tarihli gazetede, yine Günün İçinden sayfasında Yazılımı Yükle, Hem Dinle, Hem Takip Et başlıklı bir haber yer aldı.
Meslek gereğine uygun biçimde, gündeme bodoslama giren olguları hem bilgi hem de uyarı amacıyla haber haline getirmenin dolgun bir örneğiydi bu.
Son zamanlarda ayyuka çıkan cep telefonu ve ortam dinlemelerin aslında herkes için ne kadar kolay olduğunu anlatıyor, ve insanların hedef olmaması için nelerin yapılması gerektiğini madde madde anlatıyordu.
Haberin ilginç bir unsuru, sağı solu dinlemek için kullanılan bilgisayar ve GSM yazılımlarının internet ortamında kolayca temin edildiğine ilişkin bölümdü. Bu bölümde bu ürünleri satan bir yetkilinin yazılım yükleme ve dinleme yöntemini açık bir dille anlattığı, okurda adeta "iştah uyandırdığı" görülmekteydi. Ayrıca, ürünlerin başlıklar altında bir fiyat listesi de sunulmuştu. Bir başka bölümde de, Ulaştırma Bakanı'nın yasadışı dinleme iddialarıyla ilgili açıklamalarına da yer verilmişti.
Buna mukabil, yasadışı işlerde de kullanıldığı bilinen bu ürünlerin neden yasal olarak satılabildiği sorusuna hukuk uzmanları ve yetkililer üzerinden bir yanıt aranmamıştı.
Acaba, aktarılan onca önemli, bilgilendirici ve uyarıcı ayrıntı arasında, "birine ait cep telefonunu nasıl dinlersiniz?" ve "bu ürünleri kaça bulursunuz?" gibi soruların ayrıntılı yanıtı yer almalı mıydı?
Böyle bir içerikte, okurların bunu bilme ihtiyacı olmadığı söylenebilir.
Gazetenin işi hukuksuz ve usulsüz işlere dikkat çekmek ve uyarmak.
Bu yeterli.
Meraklıları varsa, zaten nerede ve nasıl bulacaklarını bilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA