Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

O henüz bir aday

Okurumuz Betül Özmen, "Magazin haberlerini nasıl seçiyorsunuz merak ediyorum" diye başladı söze.
SABAH'ın 5 Kasım tarihli sayısında yer alan Oxfordlu Güzelin Gözü Kaliforniya Tacında başlıklı habere takılmış, ve görüşlerini paylaşmak istemiş.
"Haberde hiç tanımadığımız 24 yaşındaki bir kızdan söz ediliyor. Uzun bir özgeçmişine de yer verilmiş. Bu haberi niye okuyorum, dedim ve anladım. Kız Miss Kaliforniya eyalet güzellik yarışmasına katılacakmış. Olabilir, ama haber öyle kocaman yer tutmuş ki, sanki Amerikan güzellik kraliçesi seçilmiş. Bir eyalet adayı alt tarafı. Baktığımda, bir de şu detay çıkıyor: Yarışmada Türk kimliğiyle yer alacakmış. Bu da bana "gene mi, alakasız milliyetçilik" de dedirtti. Derdim özetle şudur: Böyle bir haberi ben bu kocaman haliyle yadırgadım. Ha, eklerde olsaydı yadırgar mıydım, sanmıyorum."
Fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla haber internet sitesinde yer alan bir dizi fotoğrafa gönderme yapmayı amaçlıyor. Haber seçimine ilişkin olarak bu görüşü köşede paylaşmayı doğal bulurum, ama haber seçimine karışmam. Sadece şu alt not düşmek gerekir: Haberin eklerde daha "doğal" görüleceği kanaatindeyim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA