Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Obama'ya makas?

ABD başkanlık seçimlerine iki gün kala, National Geography Channel'da, El Kaide lideri Osama Bin Laden'in öldürülmesine ilişkin belgesel yayınlandı. "Zero Dark Thirty" başlıklı belgeselle ilgili bir haber, SABAH'ın Dünya Raporu bölümünde, seçim haberlerinin yanında, Bin Laden fotoğrafı altında yer aldı.
Obama, Bin Laden Filminde Makaslandı başlıklı haberde şunlar yazılıydı: Film beklendiği gibi tartışma yaratmadı. Sebep, fragmanlarda sık gözüken Obama'nın filmde çok az gözükmesi oldu.
Genç okurumuz Burak Alpago'dan şu notu aldım: "Fragmanlar zaten çok kısa oluyor. Burada Obama daha çok görülmüş olabilir. Ama benim bilgime göre, fragmanda olup filmde yer almayan bir bölüm yok. Başlığın yanıltıcı olduğunu düşündüm."
Çabalara rağmen filmin fragmanı ve aslını mukayese imkanı bulamadım. Ama şunu rahatlıkla söyleyebiliz: Başlık bir iddia taşıyor ve "makaslandı" (yani kesildi) diyor. Ama haber içinde bunu dile getiren bir kaynak veya veri yok. Yani, başlığın haber içinde bir somut dayanağı yok.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA