Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OKUR TEMSİLCİSİ OKUR TEMSİLCİSİ - YAVUZ BAYDAR

Kangallı rejim

Ecmel Gökberk'in tepkisi, 2 Mayıs tarihli gazetede bir iç sayfa manşetine 'Kangal Köpeklerimi Gezdirip Kilo Verdim' ifadesiyle yansıyan habere ilişkin.
Habere göre Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Murat Tuncer "köpek gezdirmek iyi kilo verdirir, ben her sabah kangal gezdiriyorum" demiş.
Bu ve benzeri açıklamaları, üst başlığa da 'Obeziteyi yenen Rektör Tuncer'in Kangal Diyeti Önerisi' şeklinde özetlenmiş.
Gökberk 'galiba benimle veya başka okurlarla alay ediliyor' diye başladı konuşmasına. 'Siz bir kangalın fiyatı nedir biliyor musunuz? Benim gibi köpeği olmayan yığınla insan var. Kaldı ki rektörün sözleri sıkı diyeti anlatıyor esas olarak. Köpek gezdirme bir yan faaliyet. Bir de başlığa kangal diyeti diye ne olduğu belirsiz, şaka mı değil mi belli değil bir şey koymuşsunuz. Bunu ilgi çekmek için yapıyor olabilrsiniz ama unutmayın sağlıkla ilgili herşey ciddidir, Lütfen bu işi ucuzlatıp kafaları karıştırmayın. Haberi tasvip etmiyorum.'
Prof. Tuncer diyetisyen veya beslenme uzmanı değil. İç hastalıkları ve sindirim sistemi bozuklukları uzmanı. Dolayısıyla bu habere yansıyan görüşleri sadece kişisel tecrübesini anlatıyor.
Okur diyetle bir nevi spora teşvik amaçlı kangal unsurunun sanki çok özel bir diyetin adıymış gibi yansırtılmasından haklı olarak şikayetçi. Bir sansasyonel editoryal tercihle karşı karşıyayız. Daha ihtiyatlı olmak gerekir. Ayrıca habere konu olan anlatımın diyet konusunda 'yenilik' anlamında bir içerik taşımadığını da ekleyelim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA