Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Göçmenlere seyahat belgesi

Yunanistan'a gelen kaçak göçmen sayısı beş katına çıktı. Ekonomik krizle boğuşan hükümet, çareyi sığınmacılara seyahat belgesi verip başka ülkeye göndermekte buldu

Yunanistan'da radikal sol SYRIZA hükümeti, bir yandan ekonomik krizle boğuşurken, son zamanlarda sayıları 5 kata çıkan kaçak göçmen akınına karşı önlem almaya çalışıyor. Sadece Midilli ve Sakız adalarına son üç ay içinde 11 bin göçmenin geldiğini açıklayan Yunan makamları, bu sayının geçen yılın aynı döneminde sadece 2 bin olduğunu belirtiliyor. Yunan adalarına geçen kaçak göçmen sayısının artmasıyla alınması gereken önlemleri görüşmek için olağanüstü toplanan Yunan hükümeti, ilk açıklamasıyla "savaş mağduru oldukları tespit edilen göçmenlerin mülteci statüsü işlemleri göreceğini ve kendilerine verilecek seyahat belgeleriyle arzu ettikleri ülkelere gidebileceklerini" duyurdu. Ancak böyle bir uygulamanın Yunanistan'ın Schengen ülkelerinden "dışlanacağı" ya da "askıya alınacağı" korkusuyla söz konusu açıklamadaki göçmenlerin "arzu ettikleri ülkelere gidebilecekleri" ifadesi çıkartıldı. Buna rağmen Yunan hükümetinin, özellikle Suriye, Irak ve Afganistan gibi savaşın sürdüğü ülkelerden gelen göçmenlere "seyahat belgeleri verme" kararı, AB ülkelerinde panik havası yaratıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA