Türkiye'nin en iyi haber sitesi
STELYO BERBERAKİS

Çipras vergi kaçıran zenginin peşine düştü

Borç batağındaki Yunanistan'ın devrimci Başbakanı Aleksis Çipras, vergi kaçıran zenginlerin peşine düştü. Ülkenin en zenginlerinden Bobolas ailesi vergi kaçırırken yakalandı ve ceza ödedi

Yunanistan'ın en büyük inşaat şirketine sahip olan Yeorgos Bobolas ve ailesi, Yunan hükümetinin vergi kaçakçılığına karşı başlattığı mücadelenin ağına takılan ilk zengin aile oldu. Atina vergi müfettişliğinin Atina savcılığı ile birlikte yürüttüğü araştırmalar sonucunda 87 yaşındaki Yeorgos Bobolas'ın iki oğlundan biri olan Leonidas Bobolas, yurt ışına 4 milyon euro kaçırdığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Leonidas Bobolas, Atina savcılığının, aleyhinde kovuşturma açılmadan önce 1 milyon 800 milyon euro vergi ödemesi ile ilgili teklifini kabul edince, serbest bırakıldı. Bu durumda Leonidas Bobolas'ın "ödemesi gereken vergiyi ödediği gerekçesiyle" aleyhinde kovuşturma açılmayacağı belirtildi.

KAÇAK 4 MİLY ON EURO
Yaklaşık 2 bin 500 Yunan vatandaşının hesaplarını inceleyen vergi müfettişleri, Leonidas Bobolas'ın HSBC'deki 4 milyon eurosunu beyan etmediğini tespit etti. Bu beklenmedik gelişme, Yunan halkı kadar vergi kaçakçılığının önlemesini isteyen ECB ve IMF çevrelerini de tatmin etti.

BOBOLAS KİMDİR

Yeorgos Bobolas, Yunanistan'ın en büyük inşaat şirketi ELLACTOR ile PEGASUS yayıncılık şirketinin sahibi. 87 yaşındaki Yeorgos Bobolas'ın iki oğlundan biri.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA