Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sıradan, biçare...

Takımların performansında önemli oyuncuların eksik olması rol oynar. Santrforunuz yoksa, bitirici noktalarda sıkıntı çekersiniz. Orta sahada eksik varsa, oyun kurgusunda... Ama tarihte hiçbir takım, Fenerbahçe gibi sıradanlaşmaz.
Bu oyuncular Sivas'ta final skorunu elde ettiler. Geride kalarak, savaşarak. Futbolun tek yönünü becermeye çalıştılar ve istediklerini elde ettiler. Kendi sahalarında defansta bekleyecek halleri yoktu. Bu ikilemi çok iyi değerlendiren Ankaragücü oldu.
"Oynayın" dediğinde yüzüne bakan F.Bahçe, "Koşun" dediğinde ise bir an bile duraksamayan Ankaragücü karşısında koca maçı yarım pozisyon ile tamamladı. Guiza, Deivid ve Roberto Carlos sözleşme rakamlarında burunlarından kıl aldırmayan üçlü. 20. dakikadan sonra Alex de katıldı aralarına. 4 oyuncunun 3'erden, 12 milyon euro'luk tek takım gibi maliyetleri var. İş sahaya gelince, ortada yoklar. Aziz Başkan Aragones seçimi için "Kafama göre" diyordu. Sonuçlar kötü geldikçe, aslında Fenerbahçe'yi "sistem takımı" yapması için getirdiklerini sızdırmaya başladılar.
Bir takımın sisteme sahip olması demek, eksilen oyunculardan model olarak değil, performans açısından etkilenmesi anlamına gelir. Yeni gelen oyuncu, eskisi kadar becerikli olmayabilir.
Ne gördünüz dün sahada? Luis Aragones'in "Bırakın, gitsin" dediği Alex oyuna girmese, üç-beş etkili pas da gerçekleşmeyecek.

AZİZ BAŞKAN'IN ESERİ
Bu takım ve teknik adam Aziz Başkan'ın eseri elbette. İyiler gibi, kötülerin de fatura sahibi başkandır. "Niye Fenerbahçe mağlup oldu" demiyorum. Bu oyunu, bu sıradanlığı Fenerbahçe'ye nasıl yakıştırdıklarını soruyorum kendilerine. Avuç içi kadar üyeyi arkasına alıp methiyeler düzülmesini sağlamak, kulüp içindeki gücünü kanıtlar ama milyonların seyrettiği bu biçarelik için ne açıklama yapacak, kendini nasıl soyutlayacak?
"Her şeyden anlarım" vizyonu, karşısında tek kaleci varken bile gol atamayan adama 30 milyon euro mu harcamaktır? Ya da istikrarı savunup 70 yaşındaki teknik adamı göreve getirmek mi?
Bu camia ve bu taraftar, "Dede'ni de al git" dememek için bir açıklama bekliyorlar. Bir tek internet sitesine, 11 eski teknik adamdan "Aragones devam etmeli" açıklaması eksik kaldı. Allah sonumuzu "hayır" etsin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA