Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Sivas kaybetti ama daha bitmedi

Son haftaların sürprize açık sonuçlar taşıdığını herkes hissediyordu. Antep'te üç puanı bırakırken, Sivassporlu oyuncular da bunun farkındaydılar.
Bir silkiniş peşine düşmüşler ve karşılarında 'can pazarına' çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye takımına karşı işi fazla uzatmadan bitirmek istediler.
Ama istemek ile yapmak arasındaki farkı Belediye oyuncuları bir ders gibi, dakika dakika Sivas'taki meslektaşlarına öğretiyorlardı. Çizgi defansının, hemen her maçta verdiği gediklerden iki kez yararlanan Gökhan Kaba skoru 2-0'a getirdiğinde, bir 'rüyayı' kabusa çeviriyordu.

İLK TEHLİKE 41'DE!
Oyun ve oyuncu düzenleri neredeyse birbirinin aynısı, fakat performansları değişik iki takımın, böyle bir skorun altından kalkacak çözümleri yoktu. Ne kulübede, ne akılda, ne de sahada.
Üstünlüğü bu kez Belediye yakalamıştı, iki şık golün ardından bir de tartışılacak kırmızı kart pozisyonu vardı. (Bilica, Gökhan'ı düşürdü) İlk yarıdaki, ilk tehlikeyi 41'de bir duran topta Bilica ile yakaladı Sivas. İkinci yarıda da golü buluncaya kadar ancak bir kez 'ah' dedirtebildi, tribünlerine.
Abdullah Avcı'nın takımı müthiş bir direnç ve istekle kapanarak, az faul yaparak, rakip forvetleri ofsayt ile avlayarak skoru elinde tutmayı beceriyordu. Geçen her saniye Sivassporlu oyuncuları baskı altına aldı, panikle oynamalarını sağladı, sağlıklı kararlardan uzaklaştırdı.
Uygun'un ikinci yarı başlarken, üçlü defansa dönerek, orta sahayı Sezer ile güçlendirmesi çok doğru bir teknik adam hamlesiydi. Maçı tek kaleye çevirmeyi başardı ama takımı istediği pozisyonları yakalamaktan çok uzak, beceriden yoksun oynuyordu.

ŞOKLARA ALIŞACAKLAR
Kimsenin beklemediği ummadığı bir yenilgiyi ilk kez yaşadı Sivasspor.
Liderliği kaybetme bedeli ödeyerek. Rakipleri; Beşiktaş ve Trabzonspor'un haftalar önce yaşadığı tecrübelerin tadına ilk kez vardı. Kalan maçların az ama ligin daha çok uzun olduğunu en iyi onlar biliyor.
Sezon bitene kadar liderin yine değişeceğini göreceğiz. Son haftaya kadar da kimin şampiyonluğu olacağını bilemeyeceğiz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA