Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

İmtiyazlı eller

Turkcell sponsoru olduğu 10 Süper Lig kulübünden, en başarılısının (Sivasspor) başkanı Mecnun Odyakmaz ile gazetecileri buluşturdu. Sohbet havasında, Sivasspor'un çıkışının ardındaki faktörler ile başlayan toplantı, sonrasında kaçan şampiyonluğun mazeretlerini bulma konferansına dönüştürüldü.
Öncelikle Turkcell'in futbola harcadığı para, başarılı kulüplere verdiği desteğin gözden kaçtığını söylememiz gerek. Sponsorlar önemlerini her geçen gün artırıp, özellikle futbolu kendi tanıtımları için ideal alan olarak belirlerken, Turkcell ligin isim hakkını da satın alarak temel destekçi oldu. Sivasspor da önümüzdeki sezon bu nimetten çok faydalanacak. Daha iyi olmak isteyen diğer kulüplere de örnek teşkil edecek.
Mecnun Başkan da "teşvik primini" kaçan şampiyonluğun ana mazereti yapmadan, sponsorlarını memnun etmek için daha iyi ne yapabilirim diye düşünmeli. Başarının, parayı da beraberinde getirdiğini görerek, daha da büyümek için fikir üretmeli.
Şikayet ettiği konularda haklı olabilir. Fakat Sivas'taki saha şartları, takımın tüm sezon 13-14 oyuncu ile maçları oynaması, önemli oyuncuların formsuzlukları, kapanan takımlar karşısında çözüm üretememek şampiyonluğun kaçan temel nedenleridir. Öne geçtiğin maçı son dakika golüyle kaybettikten sonra, "Neden bu kadar çok asıldılar" diye sormak, geçmişte kazanılan maçları da gölgeler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA