Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Değişim odaklı F.Bahçe

Fenerbahçe'nin hazırlık maçlarından umduğunu bulamayanlar, karamsarlığa kapılmasınlar. Futbolcuların yorgunluğunun üstüne gelen, teknik adamın arayış çabalarıyla buluşup, köy sahalarında konsantrasyonu en aza indiren maçlardı bunlar. Çok iyi oynayıp, kazansalar bile yine yanıltıcı olurdu. "Değişim" odaklı Fenerbahçe'yi tartıya çıkartırken, bazı şeylerin, özellikle de Daum'un eskisi gibi olduğunu belirmemiz lazım. Bu yüzden doğru analiz, farklı etkenleri bir bütün içinde değerlendirmek.



Daum; eskisi gibi

Christoph Daum'un tekrar göreve getirilmesi, Fenerbahçe'nin altı yıl geriye, Alman hocanın ilk geldiği güne dönüşü olarak da tanımlanabilir. Yeniden bir kurgu, yeniden bir enkaz ve yeniden sırtlara yüklenen şampiyonluk hedefi.
Daum en iyi bildiği işi; takımı fizik olarak hazırlamayı, kusursuza yakın bir program ile yaptı. Böylesine zorlu bir etapta sadece iki futbolcu adalesinden rahatsız oldu, önemli bir sakatlık yaşanmadan, lig döngüsü öncesine geliniyor.
Ama Daum'un takıma yaklaşımında farklılıklar yok. Gençler umurunda değil, ilk onbir dışındakileri gözü görmüyor ve sürekli transfer istiyor.Sonuca odaklı düşündüğü için, Fenerbahçe'nin kazandığı maçların bile keyiften uzak olacağını beklemek yanlış değil.
Mehmet Topuz'un katılımı ve iki yeni Brezilyalı'nın entegresinde, bu "makus kader" değişir mi?
Bence değişir...

Tandemde sıkıntı var

Fenerbahçe'nin en çok şikayet alacağı bölüm, defansın göbeği olacak.
Bilica, Önder Turacı ve Bekir Türkiye'nin en iyileri arasında. Ancak birlikte uyumu yakalamış değiller. Sürekli pozisyon yanlışı yapıyor ve gedik veriyorlar. Zaman içinde bunu düzeltirler. Ama bu sürenin Ağustos'ta dolması gerekiyor.

Orta saha parlıyor

Emre'nin komutanlığına geçen orta saha, Fenerbahçe'yi hem Avrupa'da, hem de Türkiye'de taşır.
Alternatif bolluğu, her sistemi oynayabilecek, taktik anlayışları gelişmiş oyunculara sahip Fenerbahçe.
Bir de Cristian geldi. Topu ayağına yakıştıran, pas yüzdesi yüksek ve şut atabilen bir oyuncu. Onun tarzı Emre'yi de biraz öne itecektir.

Alex; bildiğiniz gibi

Antrenmanlarda takımın birlikte hareket etmesi, blokların tek parça halinde kalması için dört yöne koşular yapılıyordu. Her oyuncu saha içinde mesafe kat ederken, sadece Alex'in beş metrelik bir çapta hareket etmesi garibimize gitmedi. Brezilya'daki lakabı uyku ilacı. Maç boyunca göremezsiniz, golü attığında veya attırdığında sahada varmış derseniz. Ama şu anda Fenerbahçe yine "Alex'in takımı"... Eğer sorumluluk almazsa, olgun tek atak yapamıyorlar.

Topuz ve Santos

Fenerbahçeliler'in beklediği hızlı ve dikine oyunu sağlayabilecek iki oyuncu, Mehmet Topuz ile Santos olacak.
Sağ ve sol kanatları hareketlendirecek, arkaya koşu atabilecek, top taşıyıp dikine oynayabilecek sadece onlar var. Daum'un istediği kanat bindirmelerini sadece Gökhan Gönül'ün etkili yapabildiğini gördük. Takımı Alex'in omuzlarından alıp, daha farklı ve tehlikeli yapabilecek olan, bu iki oyuncunun performansıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA