Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Ciddiyet kaybolunca!

Maçın 10 dakikası geçildiğinde Fenerbahçe için tam bir antrenman havası oluştu. Santos, Deivid'in ikramını gole çevirip, skor üstünlüğünü takıma getirdi ve top Fenerbahçeli oyuncuların arasındaki trafiğine başladı.
Honved gücünü bilerek tedbirli oynuyor, cesaretli saldıramıyor, rakibinin ne yapacağını seyretmekle yetiniyordu. Boş tribünler tansiyonu düşürmüş, skor heyecanını 'iptal' etmiş, ortaya tek taraflı bir oyun getirmişti.
Daum bunu biliyormuşcasına, oyuncularını sakınmadan sahaya sürdü. Pazar günü Denizli'deki ilk maç için endişe duyacağına, Budapeşte seyahatini turistik olmaktan çıkartıp, özellikle iki yeni Brezilyalısı için uyum sürecinin kısaltma fırsatı haline getirdi. Cristian mükemmele yakın oynuyordu. Santos ise çizgiyi Vederson'a terk ederek, Güiza'yı tamamlayan ikinci forvet oldu. Fakat bu ikiliye Alex de katıldığında, dar alana sıkışıp birbirlerine hareket imkanı bırakmadılar.
İkinci yarıda 10 kişi kalmanın psikolojik etkileri Fenerbahçe'yi sararken, Honved ofansif değişikler ile kendine gol arıyordu. İşte bu noktada Daum'un kulübeden hamlesini bekledik. Mücadeleyi bırakan oyuncularını uyarmasını veya takımı daha diri tutacak değişiklikler yapması gerekiyordu. Ama o da, aynı sahadaki oyuncuları gibi kalede peş peşe yaşanan tehlikeleri seyretmeyi tercih etti.
Maçın sonucu, UEFA nezdinde kaybedilen yarım puan açısından önemli. Bu nedenle fazla eleştiri getirmek çok doğru değil. Eleştiriyi, en iyi oyuncularını sahaya sürecek ciddiyet ile bu maça çıkma kararı verilmesine rağmen, aynı ciddiyet ile maçı tamamlamayı düşünmeyenlere getirmeliyiz. Teknik adamı veya sahadaki oyuncuları birbirlerinden ayırmadan.
Pazar günü lige adım atacak bir ekibin kondisyon seviyesi veya tempoyu yüksek tutacak gücü 55'te yitirmeye başlaması esas Daum işi. Santos hiç hazır değil, Cristian aklı ve tekniğiyle kendini bundan soyutlamayı başarıyor.
Fenerbahçe'yi yüksekte tutacak en önemli özelliği oyuncu kalitesi. Güiza'nın pozisyon harcamaktan vazgeçmeye başlamasıyla, belki oyun olarak 30-40 dakika parlayacak ama gollü maçlar yaşayacak bir Fenerbahçe takımı seyredebiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA