Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

F.Bahçe tribününde tehlike ve bir ilk

Bilet fiyatları hakkında en büyük tehlike "Yüksek olsun, it-kopuk gelmez" yaklaşımı. Seyirciyi sınıflandıran, "Zengin olsun, bizden olsun" yaklaşımıyla değerlendirip bölen, ırkçı bir bakış açısı bu. Tribün şartlarının iyileşmesi ve fiyatların artması seyirci profilini değiştirdi. Ama asgari ücretle yaşayan milyonlarca insan var. Takımlarını tribünden seyretmek isteyen bu kişileri, "it-kopuk" ile bir tutamazsınız.
Asalakları bertaraf etmenin yolu bilet fiyatlarını yükseltmek değil, eğitim ve sert güvenlik önlemleridir.
Bilet fiyatlarını savunan sözlerin arasında bir de karar var. Kombine sahipleri gelemeyecekleri maçlar için kulüpten yerlerinin satılmasını isteyebiliyor ve günün ücreti üstünden kesintilerden kalan miktarı geri alıyor.
Özellikle İngiltere'deki büyük kulüplerin uyguladığı bu sistemi Fenerbahçe Türkiye'ye getirdi. Kombine satışlarını teşvik edecek, peşin para ödeyenlerin mağduriyetini azaltacak bir karar. Kulübe kombinede çağ atlatacak bu adımda, yönetim para işinde başarılı olduğundan sorun çıkacağını sanmıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA