Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

UWO!

Alex'in oynamayacağını öğrendiğimizdeki maç ön görümüz ile sahadaki dakikalar niye bizi yanıltmadı. Çünkü 'alextrikleri' kesildiğinde, bu takımın karanlıktan çıkma becerisinin olmadığını biliyoruz.
Steaua maçında Özer'i oynattı Daum, tek forvet Kazım'ın arkasında. Tempolu, rakibi sıkıştıran, hatalar yaratan bir takım olmuşlardı. Gaziantep'te de Mehmet Topuzlu takımı deneyip, nelerin olamayacağını da görmüştü. Elindeki verilere rağmen, takımı tetikleyecek hamleyi bir kenara iterek, yine formülü; "ayıp olmasına" çevirdi.
Kayseri takımını karşılarken, 'kargaşadan' yararlandı. Defans dörtlüsünün ilk yarıdaki ofsayt tuzaklarına düşen Cangele-Makakula ikilisini de gülerek seyretmiştir. Ama Galatasaray galibiyetini daha değerli kılacak tek şey bu deplasmanı kayıpsız geçmekti. Christian'ın 'öylesine' şutunda, Souleymanou Hamidou'nun yaptığı hata hesaplanamaz. İzlediğimiz öyle bir gol ki; sanki top sahadaki oyunun ve kendine dokunanların liyakatından şüphelenip, ağlara bile gitmeden tabelayı değiştirmeye karar vermişti.
Ve elbette maçın adamı Güiza...
Bir futbolcu ucubesinin, Fenerbahçe formasını küçük düşürmeye devam etmesine ne kadar daha izin verecekler. Güiza olmayan yetenekleri, beceriksizliği fakat rekorları kıran transfer bedeli ile ONU bu kulübe getirenlerin kamburudur. Her maçta şansını bulan, ama kendini bir türlü bulamayan, bu "tanımlanamayan yürüyen cismi (UWO)", ekranlara çıkıp; "İyi futbolcu, göreceksiniz, leblebi gibi atmaya devam edecek" diyenlere, çok bildiğini sananlara havale ediyorum.

FORMAYI REZİL ETMEYİN
Fenerbahçe takımı da, taraftarı da bu çileyi çekmek zorunda değil. Her maç sonrasında yöneticisi, futbolcusu, hocası sanki 'xfiles' filmine alt yazı verir gibi durumu izah edecek kelimeler arıyorlar. En çok güldüğüm ise, "Bu dönemi atlatacak, eskisi gibi gollerine dönecek" şeklinde olanlar. Yahu Güiza geldiğinden beri, ne zaman seriye bağladı, golleriyle ortalığı ayağa kaldırdı da, bu günleri tekrar yakalasın veya yaşasın.
15 milyon Euro'yu vermişsiniz, parayı yakmışsınız, menajer Figer'in ketenperesine gelmişsiniz ama bari; bu formanın daha fazla rezil edilmesine izin vermeyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA