Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Buram buram beraberlik

Derbinin ağırlığını ciddi şekilde hisseden takım Beşiktaş. Rakibi sadece Fenerbahçe değil; yönetimine tepkili seyircisi, sezona yapılan kötü başlangıç, zirveyi yeniden yakalama stresi de Beşiktaş'ın bu maçta yenmesi gereken önemli faktörler...
Christoph Daum da bunun elbette farkında. Rakibini önemseyen demeçler ile bu motivasyonlara bir yenisi eklemekten ısrarla kaçındı. Bu maça da takımını beraberlik için hazırlayacaktır. Ne kadar "aralık" kapı varsa kapatacak, Saracoğlu'ndaki Galatasaray derbisindeki gibi bu duvarların arkasından sürprizlerin oluşmasını bekleyecek.
İstatistikler Beşiktaş'ın daha tempolu ve pozitif bir takım olduğunu ortaya koyarken, Fenerbahçe'nin de bir o kadar etkili olduğunu gösteriyor. Bir tarafta çalışan ve koşan bir takım, diğer tarafta da sabırlı, kontrollü oynayıp, hep "tatlı" yemek isteyen Fenerbahçe...
Maçın duvarlarını kıracak kudret orta sahalarda... Fink-Ernst ikilisine karşılık Cristian ve Emre... Bu bölgede üstünlüğü yakalayacak takım, beklerini de etkili şekilde oyuna sokar, hücumcularını da topla olgun pozisyonlarda buluşturur.
Yani kontrolün ve baskının Beşiktaş'ta olmasını, Fenerbahçe'nin daha kapalı ve kontrollü oynamasını bekliyoruz.

KAZIM TAKIMI TAŞIYAMADI
Peki dengeler nasıl bozulacak?
Alex Fenerbahçe adına zaten bir faktör. Bir daha yazmak, tembellik olur. Önemli olan Alex'in etkinliği... Mustafa Hoca Beşiktaş'ı zaten adam adama oynatıyor. Bu nedenle "Alex'e tedbir alır mı?" diye sormak da abes... Alex sahada otomatik olarak "tedbirli" yer alacak.
Daum bu ortamda dengeleri Kazım ile bozamaz. Galatasaray maçında olanlar, "eğri gemi, doğru sefer"dir. Kayseri'de takımı taşıyamadı Kazım. İkinci 45 dakikadaki "tek kalelik" oyunun nedeni de işlevsizliğiydi.
Güiza'nın da durumunu bilerek, Semih ile oyuna başlamak, Fenerbahçe'ye en azından topun rakip sahada daha çok kalmasını sağlamak adına önemlidir.
İki takımın da riskten kaçacağını düşünüyorum. Bu nedenle birbirlerine çok pozisyon vermeyeceklerdir. Fenerbahçe ilk haftadaki Denizli deplasmanı haricinde, dış saha maçlarında bir golün üstüne çıkamadı. Buram buram beraberlik kokan, duran topların skorda ve pozisyonlarda baş role çıkacağı, Alex'in taşın suyunu çıkartacağı, Beşiktaş'ın eğer alan bularsa defans arkasına adam kaçırmaya çalışacağını göreceğiz.
Böylesine "puslu" maçın, "kurt"u kim olacak?
Mustafa Denizli mi, Christoph Daum mu?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA