Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Bir numaralar!..

Fenerbahçe'nin ligi sürdüreceği kadrosu bu. Son lig haftalarında Güiza veya Semih vardı, bu kez Deivid oynadı mecburiyetten.
Hep şikayet ettiğimiz, temposuz takımı bitirecek kadrodaki en ideal isimler olmasına rağmen, bu felsefenin sahada olmamasını, deplasman endişelerine bağlamak, şu anda doğru olmalı.
Santos solda, Kazım sağdayken bir o yana, bir bu yana sallanıyorlardı.
Carlos'un ardından Santos geriye geldi. Mehmet sağ kulvarda hala 'acemi' döneminde.
Ama Özer Hurmacı, takımı ileriye taşıyıp, mecburen hücum ettirecek en etkili faktör gibi. İki oyuncunun da ortak özellikleri rakip kaleye giden en kısa yolu keşfetmeleriydi. Şimdi durgun ve sorumlu oynamak zorunda kalmışlar. Ayaklarına top geldiğinde veya ileriye koşu yapacaklarında üç kere düşünüyorlar.
Bu sürpriz değil. Daum riski sevmediği için, oyuncularına da bu kuş yüreğini hissettiriyor.
Mehmet kurtaramadı bu kafeslenmiş kabiliyetlerini ama Özer içgüdüleriyle kırmayı başarıyor zincirlerini.
Fenerbahçe kadrosu göze hoş gelen bir oyunun parçası değil.
Ama çözüm bulacak, sorunları ortadan kaldıracak veya kilit açacak o kadar çok oyuncu var ki, bir anda skoru değiştiriyorlar. Eskişehirspor'un etkili baskı ve orta sahayı rakibinden kurtaran savaşçı oyunu, o garip penaltı olmasa en azından beraberliği garantileyecekti.
Burak Yılmaz'ın kaçırdıklarına mı "inanılır gibi değil" diyeceğiz, bu şutlara gol izni vermeyen Volkan Demirel'e mi? Bir kaleci maçı takımına hediye ederken, öteki bu paketi rakip için fiyonkluyor.
Şimdi buradan ne sonuç çıkartacağız? 'Christoph Daum takımını iyi hazırlamış' mı diyeceğiz?
Ya da Rıza Çalımbay mı yeteneksiz...
Bir teknik adamın veya takımın performansı "bir numaraları" kadardı dün...

BU ÜÇLÜYE DİKKAT!
Özer, Mehmet ve Emre üçlüsünün dikine oynamayı seven, etkili pas kapasitesine sahip olması ilerleyen haftalarda Fenerbahçe taraftarını keyiflendirecektir mutlaka.
Elbette bu oyuncular daha pozitif ve agresif olmak isteyecekler, arkadaşlarını da peşlerinden sürükleyerek rakip ceza alanına en yakın pozisyonu kendilerine seçmek isteyecekler. Öyle olmasını umuyorum. Aksi görüntüyü seyretmeye, bu ağırlığı kaldırmaya hiç kimsenin gücü kalmadı artık.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA