Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Fenerbahçe'nin şansı; Aydınlar

Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol takımı, bilinen adıyla "Sarı Melekler", Avrupa'nın bir numaralı kupasını almak üzere yola çıktılar. 37 maçtır kazanıyorlar. Set alabilen rakipleri kendilerini mutlu ve güçlü ilan ediyor. Böylesine bir buldozer takım oluşturdu Mehmet Ali Aydınlar.
Kim bu adam?
Eskiler iyi bilir, yeniler pek tanımaz. 1998'den itibaren çekilmişti Fenerbahçe'nin içinden. Acıbadem Grubu'nu büyütürken, en başarılı girişimci ödüllerini de kimseye bırakmadı. Şimdi TÜSİAD'da da var, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nda da. Ama öncelikli aşkı Fenerbahçe. Bayan Voleybol Takımı'nı Acıbadem adı altında kurarken, iddiasını ve vizyonunu da ortaya koydu. Bu önemli, çünkü 2006'da son hafta kaçan şampiyonluğun ardından, Aziz Yıldırım da "istifa ettim" diyerek başkanlıktan kaçtığında, "Ben buradayım" diye ortaya çıkan ilk ve tek isimdir.
O dönem, "Başkan dönsün. Çünkü devam etmeli. Ama eğer dönmeyecekse, ekibim de hazır, gereken finansman da" diyebildi.
Hatta, istifa kararını geri aldıktan sonra kürsüden, "Zaten kimse aday olmamıştı, mecburen döndüm" diyen Aziz Yıldırım'dan sonra söz alıp, "Ben buradaydım. Bunu başkan da biliyordu" demiştir.
Sarı Melekler'in başarısında iki önemli prensip rol oynadı. Birincisi; Acıbadem sponsorluğu devir alırken, kulübün karışmamasını şart koştu. Şartları ve finansmanı kendi sağladı. İkincisi; yönetimi profesyonellere bıraktı... Kim transfer edilecek, kim gidecek, nereye nasıl oyuncu alınacak, hangi bütçe ile neler yapılacak? Ortada bir plan ve gerçek bir kurumsallık vardı.
Aziz Başkan bıraktıktan sonra "ne olacak?" diye endişe eden Fenerbahçeliler olabilir. Eğer bunları okuduysanız ve hala endişeliyseniz, bir doktora görünmenizi tavsiye ederim!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA