Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Yeni ve eski...

Sezon adına 'ilk' özelliği taşıyan bir maç için, yaşanabilecek tüm şanssızlıkların oluşması ile birlikte, görünüşte kolay ama zemin üstünde her dakika zora giren bir mücadele çıktı karşımıza...
Zemin alışılmadık sentetik çim. Maç öncesi antrenmanda İlhan sakatlanıyor, bir ay yok. Öne geçtiğiniz anda oyuncunuz atılıyor ve defansınızın iki ismi henüz oynayabilecek durumda değil.
Dalga dalga gelen rakibi yavaşlatmak veya etkisini azaltmak bir türlü mümkün olmazken, iki kanadını da teslim etti Fenerbahçe. İlk 45'te üç kere gidebildiler rakip kaleye kadar. Üçün ikisi gol oldu, diğeri de az daha oluyordu.
Böyle efektif bir üstünlüğe rağmen planları taca çıkartan Önder - Kazım ikilisiydi muhtemelen. 'Yok' gibiydiler diye düşünüyorduk ki, 42'de ikinci gol oldu, 43'te kırmızı kart geldi. Sorunlu ve sorumsuz Kazım'ın, Aykut Kocaman'ın 'formaya ve arkadaşlara saygı' prensibinden kendini net bir şekilde ayırmasıydı bu an. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme isteğiyle yanıp tutuşan, üst düzey profesyonelliği yaşama kararı alan bir kulüpte, 'amatör' bile diyemeyeceğimiz görüntüydü.

KOCAMAN HAMLELER
Aykut Kocaman ilk 'resmi' testinde müthiş bir yönetim başarısıyla kenardaydı. Maçın sürekli değişen hikayesi içinde ilk hamlesini rakibin en etkilisi ismi 15 numaralı Bienvenu'yu, Bilica'dan terhis edip, Bekir'e yamayarak yaptı. Bir anda hızını kesti rakibin.
Kazım'ın bozduğu ikinci 45 planlarında önce Gökhan Ünal'ı orta sağda tutup, skorun aleyhte değişimi adına sigorta yaptı. Ardından 72'de Selçuk değişikliği ile orta sahayı dirençlendirip, Stoch'u sağa, Emre'yi sola alarak yeniden yapılandırdı. Oyuna değil, skora oynayarak, eskiden farklı olamadılar.
Savunma yapması gerekenlerin tamamına yakınının beceriksizlik yarışı içinde, yetersizlik sertifikası alması da bu maçın iyi analiz edilmesi gereken tarafıdır. Bu düzeye gelmiş bir oyuncu grubuna ne zaman, ne yapacağını öğretmek gibi garip bir durum ortaya çıkabilir.
Üç topu direkte patlayan İsviçre ekibi, beraberliği son dakikalardaki penaltıyla kurtardı. Fenerbahçe'ye düşen bu oyunu doğru algılayıp, şans ve şanssızlığı ince çizgi ile ayırmaktır. Farklı düşünülüp davranılıyor ama sahada her şey eskisi gibi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA