Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Bu oyun bozulur

Aykut Kocaman'a sabırsız ve sınırsız eleştiriler yapılıyor. Elbette katıldıklarım da var. Her şeyin önüne geçen tabeladan konuşulması. Özellikle eskiden sahada olup da, şimdi ekranlara veya sayfalara konuk olan arkadaşlarının yazdıkları ve söylediklerini garipsiyorum.
Kocaman'ın eleştirilecek çok kararı var. Bir yola çıktı. Bazı aksaklıkları düzeltmek için formül üretti. Prensipler oluşturdu. Katılmadıklarımız olabilir ama onun tarzına saygı duyup, işe yarayıpyaramayacağını görmek için bekleyeceğiz. Fakat ilk günden "Böyle olmaz" diye ortaya çıkanların bildikleri nedir? Cevap; koca bir hiçbir şey...
Klasik hastalığımız; bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmaya kalkarlarsa, bir hafta önce söylediklerini, bir hafta sonra yutup, sonra tekrarlayıp; "Ben demiştim" tripleri... Yemezler...
Fenerbahçe'de oynamak başka, bu takımı-kulübü yönetmek daha başka. Bu yüzden Yıldırım ve arkadaşlarını eleştirdik. Vizyon problemi yaşadıkları, günü kurtarmanın peşine düştükleri için.
Ama Yıldırım, Kocaman'a gömleği vererek, yanlışlarla dolu geçmişi düzeltmek adına yola çıktı.Geçmişten ders çıkarmak, hataları tekrarlamamak adına, yeni fikirlere yönelmek her zeki insanın yapması gerekendi.
Kocaman'ın bu iş için doğru isim olup-olmadığını zaman gösterecek. Fakat mevcutlar içinde en uygunu olduğuna kimsenin kuşkusu yok.
Bu noktada işleyişi hızlandırmak adına en önemlisi birinci adamlar değildir. Onları yönlendiren ikinci adamlarda iş biter. Dışarıdan baktıkları için veya çok içinde olduklarından daha rahat analiz yapar, çözüm üretirler. Kocaman kendisiyle çok başbaşa gibi geliyor bana.
Umarım, konuştukları arasında "gururlanma padişahım" diyenler vardır. Özeleştiri yapıp, "hatalıyım" diye kendi kendine söyler. Bazıları gibi "en iyisini bilirim" ahkamı ile, yanlışı yanlış ile düzeltmeyi seçmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA