Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Cilveli sonuç

Şartlar Fenerbahçe'yi mücadele etmek zorunda bırakmıştı. Daha beşinci haftada "tartışılan" olmaktan çıkmak için berabere bile kalmamaları gereken bir derbi de, "haysiyet" sınavı veriyorlardı. Aykut Kocaman, Beşiktaş'ın iki önemli silahını; Quaresma ve Guti'yi, topu ayaklarına aldıkları anda ikili; üçlü sıkıştırmalar ile etkisiz hale getiriyordu. Taktiği ve disiplini uygulayacak bir orta saha ile oynamayı tercih etti. Rakibin, dört ofansif karakterli oyuncusunun, orta sahada yaratacağı zaafı da sonuna kadar kullanmak istiyordu. Kurgu, sahada da çalışmaya başladığı anda Beşiktaş'ın önemli silahları "etkisiz eleman" haline dönüşüverdi. Saracoğlu'nun uğuldayan atmosferi içinde tüm Beşiktaş ezberleri bozuldu. Hiç olmadığı kadar hırslı ve ısıran bir takım haline dönüştü Fenerbahçe.
26'da öne geçip, sonrasında tarihi farkı yaratacak pozisyonları birer birer harcamaya başladılar. Takım olarak şaşkın gibi oynuyorlardı. Bir hafta öncenin "kornersizliği" nin travmasını yaşıyorlardı. Sanki o pozisyonlar gerçek değilmiş gibi, tedirgin ve acemi vurdular topa. Alex -Emre ikilisi ilk yarıda hem enerji hem de akıl üreterek, yararlı birliktelikteydiler. Emre'nin çıkışı, Fenerbahçe'yi ikinci yarıda rakibin ve skordaki üstünlüğü korumanın esiri yaptı. Beşiktaş ceza sahasının hemen önünde bekleyen rakibi önünde paslarla sahayı örüyor, ama örülen duvarı delemiyordu.

BİR ANLIK HATA, BİTİRDİ
Fenerbahçe'yi bu tek yönlü oyundan kurtaracak, topun sorumluğunu alıp, bir şeyler yapmaya çalışacak, birkaç oyuncuydu. Takımın yakasına yapışan panik, sahadakileri ayağını gelen topu ileriye dürtme oyuncusu yapmıştı. Yine ikiye bölünmüş, futbol oynamayı, Alex-Niang-Dia üçlüsüne bırakmışlardı. Beşiktaş'ı zorlamak adına koşmaları gerekirken, en ufak hatayı bekleyen bu düzende, ip üstünde yürümeyi tercih ediyorlardı.
Bobo'nun yarattığı penaltı, hazırlanış itibarı ile mükemmeldi. Gaflet anında akıllı bir pas ve ardından rakibin darbesini bekleyen koşu. Bunun öncesinde Fenerbahçe adına "kaçmaz" denilen en az üç tane gol pozisyonu. Kendi içindeki garip dengeler arasında, bu beraberliği daha akıllı oynayan ile daha çok isteyen arasındaki fark olarak değerlendirmek en doğrusu. Tabelanın aklı yok ki, kaçanları "gol" hanesine yazsın, futbolu "cilveli" olmaktan çıkarsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA