Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Tempoyu keşfetmek

İki takım da ligin neden zirvesinde olduklarını birbirlerine ve seyredenlere gösterircesine cesaretle sahadaydı. Şiddetli lodos ile birlikte maçın yönü, her iki yarıda değişti. Rüzgarı arkasına alan takım, maçın da kontrolünü elinde tutarak, kritik maçı avantaj hanesine geçirmek için akıl üretmeye çalışıyordu. Ertuğrul Sağlam, Ergic&Hüseyin ikilisinden vazgeçerek, daha tempolu bir orta saha ile oynamayı tercih ediyordu. Bursaspor, İnsua'nın organizatörlüğünde ve özellikle Volkan Şen'in etkili oyunuyla tehlikeli oldu. Bursa'nın hemen her pozisyonda rakip ceza alanına üçdört oyuncu sokması, saç-baş yolduran net pozisyonların sahibi olmasının temel nedeniydi. Rakibe kimi kontrol edeceğini şaşırtarak, böyle bir zenginlik içinde hep üç puanın çevresinde dolaşıp durdular. Kayserispor'un özellikle ilk yarıda net bir orta saha üstünlüğü kurduğunu söylemek gerekir. İkili mücadeleleri kazandıkları gibi, önde basarak elde ettikleri fırsatları cömertçe harcadılar. Ayağa pas, hücum yönü ile sürekli oynamak değişmez silahları oldu. Onlar da disiplinli bir takıma karşı oynadıklarının farkındaydılar, dengeyi bozarak gole yaklaşmayı deniyorlardı. İkinci yarıdaki Bursaspor etkinliği ve baskısı, Şota'yı da, Kayseri takımını da şaşkına çevirdi. İlk 45'in etkili orta sahası, ikinci topları rakibe teslim ederek bu baskıya davetiye çıkardı. Üst üste ataklar geliyor, goller kaçıyor, top ayaklara dolanıyor, rüzgar beklenmedik görüntülere kaynak oluyordu.

BURSA VE KAYSERİ'NİN ÖNEMİ
Bursaspor, İnsua'nın üçüncü denemesinde tabelayı değiştirmesi ile birlikte rahatladı. Bu kadar bol yan top ürettiği halde, bunları tehlikeye çeviremeyen iki takım olması da ilginç. İki takımın da yumuşak karnı bek bölgeleriyken, iki teknik adam da bu analizi saha içinde değerlendirmeyi başarırken, oyuncu becerisiyle örtüşmemesi anlaşılır gibi değil. Süper Lig'in hep pozitif oynamayı düşünen, bunu limitlerini zorlayarak başaran Bursa ve Kayseri gibi iki takıma sahip olması çok önemli. Zirvenin iki aktörü planın, yardımlaşmanın ve temponun futbolu ne kadar farklı hale getireceğiniherkesi gösterdiler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA