Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Bağırarak geldi!

Eğer sondan ikinci değil de, baştan ikinci haftada olsaydık, Alex ve Mehmet Topuz ile ikinci yarıya başlamazdı Fenerbahçe'de... O günlerin kararlı ve prensipli teknik adamı Aykut Kocaman, hem futbol felsefesine, hem de oyuncularına aktardığı prensiplerine uymayan bu tarzı, 'yapmayanlarla' değil, 'yapmaya çalışanlarla' sürdürürdü.
Niang geçen haftalardaki performansını sürdürse ve üçüncü hafta oynansaydı, kulübede başlardı maça. Aykut Hoca, istikrarı savunur, istikrarlı şekilde mücadeleden kaçan, her ikili mücadelede kendini yere atan oyuncusuna, "Bu formayı iyi oynayan giyer" mesajını verirdi.
Eğer tabelacı 'eyyamcılar' ortalığı bu kadar sulandırmasa, hükümdarlığın Alex'de değil de, takımda olduğu vurgulansa, gereken değişikliğin dakikası 75 olmazdı. Üç haftadır kazanan ama nasıl kazandığı 'şans anlarında' saklı olan bu takımın teknik direktörü, sezon başındaki görüşünü ve duruşunu korusaydı, son Karabük galibiyetinin ardından, "Kötü oynadık ama kazanmak her şeyin üstünü örttü" demezdi.

ALEX'E TESLİM OLDU
Tabelacıların, "Kazan da nasıl olursa olsun" diyerek, takım yerine performanslara teslim ettiği bir teknik adam oldu Aykut Kocaman. Ve o da, kendinden öncekiler gibi Alex'in yapacaklarına göre başarısı çizgisini belirledi. Yine eski takım geldiği sahaya. Ne bizim beklediğimiz ışık var takımda, ne de Aziz Başkan'ın yazdığı 'gelişim ve değişim'...
Gaziantep'te başlamıştı bu cesaretsiz, saklanan oyun tarzı. Dün beşincisi oynandı. Bir olmaz, iki olmaz ama teknik adam buna üçüncüden itibaren bir çare bulamıyor, yine aynı oyuncularla, aynı saklananlarla, sorumluluk almayanlarla devam ediyorsa, takımla birlikte kendisini de sorgulaması gerekir.
Bu nedenlerle dünkü sonuç sürpriz değil, beklenendir.
Bağıra bağıra 'geliyorum' diyendir. Topu takım arkadaşına aktardıktan sonra boşa kaçıp yeniden istemeyenlerin, öne doğru hamle yapmak yerine yürüye yürüye 'neler yapacak' diye bakanlarındır.

KİM NE KADAR FEDAKAR!
Yedi futbolcusunun alacakları için federasyon kapısında dilekçe kuyruğuna girdiği bir takım Ankaragücü. Gökhan Gönül dışında kahraman çıkartamayan öteki takım da Fenerbahçe'dir.
Renktaş iki takımın arasındaki en önemli fark sadece sözleşmelerinde yazan rakamlar değil, kazanmak için ne kadar fedakar olduklarıdır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA