Türkiye'nin en iyi haber sitesi
GÜRCAN BİLGİÇ

Milli felaket!

Onuncu dakika. Brezilya Milli Takımı'nın sol belki Andre Santos'un bölgesinden yaklaşan Manucho, Nijerya Milli Takımı'nın stoperi Yobo'yu, sonra da Uruguay Milli Takımı'nın hem kaptanı hem stoperi Lugano'yu geçiyor. Musa, Türk Milli Takımı'nın sağ beki Gökhan Gönül'ü ekarte ederek golü atıyor.
İkinci Bucaspor golünde Türk ve Brezilya milli takımlarının iki beki ofsayt çizgisini bozuyorlar, Sercan'a vuruş şansı tanıyorlar. Üçüncüsünde ise, Serkan Kırıntılı milli defans oyuncularını ipe dizen Manucho'nun vuruşunda, kalesini tutan üçüncü şutta topu yine ağlardan çıkartıyor. Zaten o dakikaya kadar başka türlü değme şansı yakalamadı topa.
Kime neyi, nasıl anlatabilirsiniz ki, böyle bir maçta. Yukarıdaki tanımlamalar ışığında siz hayal edin Fenerbahçe defansının halini, milli milli geçinen oyuncuların acizliğini. Bir ara Lugano için başlayan ıslıkları zorla durduruyor sorumlu seyirciler.
Aslında Bucaspor, hiçbir ev sahibi takımın şikayet edemeyeceği kadar davetkar ve yumuşaktı sahada. Alex ve Niang'ın kulübede başladığı maçta, "Bu takım 4-3-3 oynar mı?" sorusunun da cevabı yatıyordu. İki hızlı açık oyuncusunun ortasında Semih Şentürk, arkalarında biri (Gökay) topla ilişkisini sağlamlaştırmış, ikisi (Selçuk-Baroni) defansif olarak nitelen üç orta saha. İki iyi hücum beki de var takımda. Ama hücum adına, pozisyon yaratma niyetine hiçbir şey yok.

'ALEX NİYE YOK?' DİYENLERE...
Açıklanamayacak bir sonuç var ortada. Bucaspor net bir şekilde boy ölçüsü alıyor adı büyük rakibinden. Üç atak, üç gol olarak da açıklanabilir durum ama yedek kaldığında, oynatılmadığında veya sözleşmedeki rakamı için burun kıvırdığında kendini farklı yere oturtan oyuncular için ne diyeceğiz?
Aykut Hoca Sivas maçındaki performansı, "Bu takımın transfere ihtiyacı yok ama..." diye niteledi. İşte o son 'ama' kelimesi, dünü anlatıyor. Kime, nasıl güvenip yeniden şampiyonluk kulvarına yürüyecek. Bu 'ders olsun' desek, tek kaygısı para sayıp, on biri kapmak olan, olmayınca da mutsuz olup dedikodu yapmaya başlayan oyuncular mı kendini tartacak. "Alex neden yok" diye düşünenler, Buca'da oynayan 18 yaş ve altı oyuncu sayısına baksınlar önce. Kadrodaki milli felaketlere göre yapsınlar yorumlarını...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA