Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Papazın bağı ve Ankara…

Hafta sonu oğlum Emre ile birlikte baş başa pazar kahvaltısı için Papazın Bağı'nda nefes alalım istedik. Ankara'nın göbeğinde doğa ile baş başa kalınabilecek yakın bir destinasyon… Adını üzüm bağları ve asma bahçelerinden alan Ankara'nın en eski yazlık mekânlarından biri Papazın Bağı… Çınar ağaçlarının altında doğanın tüm cömertliği içinde 1963'ten beri Ankaralıların hafta sonu uğrak yeri olmuş. Tarihi havuz ve çeşmeleri ile sıcak yaz günlerinde, asırlık çınar ağaçlarının gölgesinde kahvenizi yudumlarken sizi ferahlatan, 14 bin m2 yeşil alan ile Ankara'nın göbeğindeki gizli cennet bahçesi.
Dört mevsimi de doyasıya yaşayabileceğiniz ender yerlerden biri olan Papazın Bağı, meşhur el açması gözleme ve mantı çeşitlerini, ızgaralarını tadabileceğiniz, semaverde çayınızı yudumlarken yanında nargilenizi de içebileceğiniz, sevdiklerinizle hoşça vakit geçireceğiniz özel mekânlardan biridir. Ankaralıların uğrak yerlerinden Papazın Bağı'nda dost karşılaşmaları da sık yaşanıyor. Bu bağlamda pazar sabahı aynı mekânda Süreyya Üzmez ile sevgili eşleri Mahbure Üzmez ve Aysun Kaba ile dost sohbeti için fırsat bulduk.

***
Ankara'nın Aksaray sınırında kaderine terk edilmiş bir ilçesi Şereflikoçhisarİlçe Kaymakamı Erol Karaömeroğlu Rizeli… Uzun süredir davetini hayata geçirmeyi planlıyordum… Hafta içi bir fırsatını bulup öğle yemeği bahanesiyle Şereflikoçhisar'ın yolunu tuttum… 'Kaderine terk edilmişliği' ilçenin kaderi olmaktan çıkarmak için projeler üretmiş. Bildik kaymakam portresinin dışında. Halkın içinde halkla birlikte… Kenti kucaklamış… Projeler üretip Ankara'nın yolunu arşınlıyor. Projelerini siyasi mekanizmaya anlatıyor. Belediye başkanı ile el ele verip başkan gibi çalışıyor. Tuz Gölü'nü turizme kazandırmak için çağrıda bulunuyor. İlçenin doğalgaz sorununu çözmeye çalışıyor. Şereflikoçhisar-
Aksaray
demiryolu projesi için destek arıyor. Ankara'nın yeni cazibe merkezinin Şereflikoçhisar olacağını belirtmekle kalmıyor. İlçenin verdiği göçü geri alması için projeler üretiyor.
Kısacası hemen yanı başımızdaki Şereflikoçhisar'da bir şeyler oluyor… Dikkat çekeyim istedim…
***
Hep bir yerlere ulaşmak için koşturuyoruz… İşte o koşturmanın hafta sonu durağı Nevşehir Ürgüp oldu… TOKİ'nin ilk yerel mimari uygulama projesinin tamamlanma etkinliğindeydik. TOKİ Başkanı M. Ergün Turan'ın ev sahipliğinde… Sosyal konut mimarilerinin 'Kendi yöresinden, kendi yaşantısından izler taşıması' yaklaşımı ile geliştirilen TOKİ Yerel Mimari Uygulama Projeleri'nde, şehirlerin iklim ve coğrafi yapısı dikkate alınmış. Selçuklu ve Osmanlı olmak üzere Anadolu medeniyetlerinin izlerini de taşıyan bu projede kültürel mirasımızın izlerine de rastlamak mümkün… Yerel mimari uygulamaları öncelikle 17 şehir ve 19 ayrı projede hayat bulacak. Bu bağlamda Nevşehir Ürgüp Sosyal Konutları tamamlanıp sahiplerine teslim edildi. Yerel ile modern mimarinin en güzel örneği olan Ürgüp evleri Kapadokya'nın izlerini taşımış… Haftanın alkışı TOKİ Başkanı M.Ergün Turan'a… Sağlık ve mutluluk dolu bir hafta olsun…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA