Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Yunanistan ve Almanya…

Sicili kabarık ve samimiyet testinde sınıfta kaldılar… Bu iki ülkenin tavrını anlamak güç… NATO'da ülkemizin sözde dostu bu ülkeler. Terör örgütü üyelerine sahip çıkmalarıyla tanınıyorlar.
Uluslararası görevdeyken, darbe soruşturmaları kapsamında çağrılan ve dönmeyen subayların bulundukları ülkelerde sığınma talebinde bulunmaları kabul edilemez.
Türkiye'de darbeye teşebbüs etmiş ve onun bağlantılarını sağlayan subayların Almanya'nın himayesinde hayat bulmalarının dost ülke tanımında yeri bulunmuyor.
İltica başvurularının kabul edilmeden Türkiye'ye iadeleri sağlanmalı.
Yunanistan'daki firari askerler için iade talebinin reddedilmesi bu ülke için sicil kabarıklığına neden olmuştur. İade anlaşması kapsamında Yunanistan, son 10 yılda terör gerekçesiyle iadesini istediğimiz 50 kişiden hiçbirini vermedi. Yunanistan'ın bu tavrı teröristleri korumadan yana çok net… Ancak suçluların iadesi anlaşmasında PKK, FETÖ, DHKP-C, Dev-Sol, Hizbullah, MLKP ve THKP-C üyesi 50 ismi iade etmediği ortaya çıktı. Son olarak 8 kaçak ile ilgili karara Türkiye'nin tepkisi sürüyor. Başkent kulislerinde Atina'nın bu tutumu hayal kırıklığı olarak değerlendiriliyor.
Siyasi bir karar olarak değerlendirilirken bu tutumun hemen düzeltilmesi talep edildi. Önümüzdeki süreçte bu tutumun değişeceğini düşünmek pek de mantığa yatkın değil.
Samimiyet testini geçemeyenler kervanına katılan, dostluğa sığmayan bu tutumu yine diplomasi çözecek…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA