Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Yatırımların da başkenti…

EVET, güzel bir Ankara sabahında yarınlara umutla bakıyoruz… Türkiye'de gündem hızla değişiyor. Her güne yeni bir gündemle uyanıyoruz. Ankara birçok konuğa ev sahipliği yapıyor. Her mevsim güzelliklerini içinde barındıran Ankara, son yıllarda hızla gelişimini tamamlıyor.
Metro yatırımları, bulvarları, şehir hastanesi, rekreasyon alanları, Ulus tarihi kentinin canlandırılması, Kuzey Yıldızındaki külliye, Ankapark, Şehir Stadı gibi dev yatırım ve projeler bir bir hayata geçiriliyor. Bunlarla birlikte termal sağlık turizmi ve savunma sanayinin de başkenti olma yönünde hızla yol alıyoruz.
Ankara'yı önümüzdeki süreçte tanıyabilmek için geçmişe dönüp bir bakmak gerekecek. Başkent merkez ile birlikte ilçelerinde de değişime tanıklık ediyor. Mamak kentsel dönüşüm ile Keçiören Metrosu, Akyurt Fuar Alanı, Beypazarı tarihi dokusu, Güdül, Ayaş, Haymana, Kızılcahamam sağlık turizmi ile örnek şehir potansiyeli taşıyor.
Güzel ülkemin güzel başkenti bu gelişmelerle dünyanın önde gelen başkentleriyle yarış halinde. Başkent, ticari hayatta da en üst segmentte yer alıyor.
Dört bir yanında yükselen gökdelenler ve konutlar hem iç piyasaya hem de dış yatırımcılara kapılarını aralıyor. Ortadoğu'dan birçok yatırımcı başkente ev sahibi oluyor.
Ayrıca Organize Sanayi Bölgeleri ile de sanayinin nabzını tutuyor Ankara… Savunma sanayimizin bel kemiği olan ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN ve BARUTSAN gibi dev milli kuruluşlarımız milli projelere imza atıyor.
Başkent sosyal hayatta birçok etkinlikle kışımızı yaza dönüştürüyor. Müzik, resim, tiyatro ve sinemanın yanı sıra sporda da etkinlikler devam ediyor. Sporun tüm branşlarına da ev sahipliği yapan Ankara, son dönemde Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyonu Yıldız ve Gençler Şampiyonasına, Türkiye Badminton Federasyonu İnci Life Süper Ligine ev sahipliği yapıyor.
Ankara'nın değişimine tanıklık ediyoruz…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA