Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Rengimiz ‘al’dı derdimiz vatan

Türkiye 81 il ve 80 milyon vatandaşı ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nü eda etti. Memleketimizin her köşesi şehitlerimiz için gökyüzüne bırakılan fenerlerle aydınlanırken, milletimiz al bayrakla kırmızıya bürüdüğü sokaklarda tek millet oldu…
Anma programlarının finallerine ev sahipliği yapan Başkent Ankara'da ise coşku çok daha büyük, kalıcı ve tarihi oldu. Başkomutanın emri ile FETÖ'cü kansızların ihanetinde yitirdiğimiz canlar ve emanetleri vatan için nöbete başlayan Ankara, bir hafta boyunca uyumadı. 7'den 70'e her kesim tek bayrak altında tek vatanda uzlaşan Ankaralılar meydanlarda sürdürdükleri demokrasi nöbetini meclisteki tarihi buluşma ve milletin evi Cumhurbaşkanlığı'ndaki nöbetle tamamladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçağı ile İstanbul'daki program bitişinde Esenboğa Havaalanına indi. Millet komutanını adaletin evinde, meclisinde bekledi.
Reis-i Cumhur, başta satılık FETÖ'cüler olmak üzere Türkiye'nin istiklal ve istikbaline göz dikenlere seslendi, ülkenin kalbinden dünyaya önemli mesajlar verdi. Destanın yıldönümünde tarihe geçen bir konuşma yaptı. Ardından o mahşeri kalabalık Külliye'ye akın etti, açılışlar, konuşmalar vs hepsi gözlerde yaş, dillerde vatan bölünmez sözleri ile tamamlandı. Şehitlerimizi andı yüz binler, tanka bedenlerini siper eden korkusuz gazilere madalyaları takdim edildi.
Karanlık gecede F 16'larla kalbimizi durdurmak kaydıyla tüm vatanı ele geçirmeye çalışan ruhları 1 dolarlık katiller, Ankara'mızda 147 canı almıştı. Dün o hainlerin milletin silahlarıyla savaş alanına çevirdiği, vatanın evlatlarının kanlarıyla boyanan bu şehir bugün ihanete, hainlere ve darbeci zihniyetlere karşı yürüdü.
Uyumadı Ankara, bayrağını alan genç, yaşlı herkes sokaklardaydı. O kadar güzeldik ki; rengimiz aldı, derdimiz vatandı. Başkent başkomutanı ile destanın yıldönümünde yine tarih yazdı, dirilişin ve direnişin başkenti olduğunu kanıtladı. Teşekkürler Türkiye, al bayrağınla sokaklara dökülüp yüz binlerle tek vatan, tek bayrak, tek devlet ve tek millet olduğun için teşekkürler…
Son söz… İhanetin ve destanın yıldönümünü kutladığımız bugünler için; sıcak bir temmuz gecesinde bağrımıza ekilen 249 canın yasını tuttuk; vatan için nöbette durduk ve yeminimizi yeniledik; 15 Temmuz'u, ihaneti, 249 şehidi, millete sıkılan kurşunları unutursak kalbimiz kurusun… Sağlıklı, mutlu bir hafta diliyorum…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA