Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Ankara’nın arka bahçesi sizi bekliyor

Uluslararası Köroğlu Festivali için geri sayım başladı. Biz de basın temsilcileri olarak geçtiğimiz hafta sonu Köroğlu’nun Bolu’daki ayak izlerini takip ettik. Bolu Belediyesi’nce gerçekleştirilen “Köroğlu’nun İzinde” adlı gezide Köroğlu Dağı’nda zirve tırmanışı ve Seben Gölü’nde kano keyfi yapıp tabiatın kalbini yerinde keşfettik

Bolu, 12-13 Ağustos günlerinde, kalabalık bir basın heyetini ağırladı. Ankara ve İstanbul'dan hareket ederek Bolu'da buluşan gazeteciler, 2 bin 499 metre rakımlı Köroğlu Dağı'nın Zirve yürüyüşü için hazırlıklara başladı. Tam bu esnada, Bolu Belediyesi'nin gazeteciler için önceden hazırladığı 'Off-Road' sürprizi, büyük heyecan yarattı.
Bolu Belediyesi'nden Muzaffer Yıldırım'ın alan kılavuzluğunda yapılan gezide, Tahir Zorlu, Ramazan Yerlikaya ve Bolu Off- Road Kulübü üyeleri, arazi araçları ile gazetecileri alarak, Bolu'nun eşsiz yaylalarında heyecanlı bir sürüşe ortak etti. Kındıra Köyü'nden yola çıkan gazeteciler, sırasıyla Düvendik, Yuvaköy, Sarıalan, Kındıra yaylalarında gezerek doğanın tadını çıkardı.

KÖROĞLU ŞELALESİ'NDE MOLA
Gazetecilerin bir sonraki durağı ise Köroğlu Şelalesi oldu. Yaklaşık 2 km'lik yürüyüşün ardından sıcağı hisseden basın mensupları, şelalenin sularında serinledi. Arazi araçlarına geri dönerken, yol üzerindeki dağ çilekleri ve ahududular da şehir hayatına kısa bir mola veren gazeteciler için bir diğer hoş sürpriz oldu. Gazeteciler buradan Köroğlu Dağı Zirvesi'ne doğru yeniden yola çıktı. 2 bin 100 metreye offroad yapma heyecanı ile çıkan gazeteciler, geriye kalan 300 metreyi ise aralarda fotoğraf molaları vererek, kimi zaman şarkılar söyleyerek, kimi zaman ise rüzgarın sesini dinleyerek tırmandı. Gazeteciler, Köroğlu Zirvesi'ndeki Türk bayrağı önünde fotoğraf çektirerek, hem ulusal kahraman Köroğlu'nu andılar hem de bu anı ölümsüzleştirdi. Zirve dönüşü ise yaylalarda kendilerini bekleyen demli bir çay ile yorgunluklarını attı. Gazetecilerin, bir sonraki rotası ise güneşin batışını izlemek üzere Kınıkçı Kanyonu oldu. Kızıl bir gökyüzü eşliğinde arazi araçlarına atlayan gazeteciler, kilometrelerce uzunluktaki derinliği ile sonsuzluk hissini yaşatan Kınıkçı Kanyonu'na gelince, heyecanlarını bir müddet gizleyemedi. Ancak ardından merak galip geldi ve hep beraber, kanyonun kıyısında da hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler.



KÖROĞLU'NU TANITACAĞIZ
Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ, gazetecilerle, Seben Gölü'nde bir araya geldi. Seben Gölü kenarındaki buluşmaya, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu, Zerrin Biçen ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güler Mert de eşlik etti. Başkan Yılmaz, "Köroğlu, Türk dünyasının ortak kahramanı, ortak değeridir. Kahramanımızın ayak izlerinden yürüyerek, Köroğlu'nu, adalet mücadelesini, yiğitliğini, ozanlığını Türkiye ve dünyada tanıtmak için yaptığınız bu yürüyüş, yazacağınız haberler bu nedenle çok değerli. Köroğlu efsanesini Bolu'dan tüm dünyaya tanıtmaya kararlıyız. Gelecek kuşaklar ve tüm dünya bu kahramanlık destanını öğrenmeli" ifadelerini kullandı. Yılmaz, gazetecilerin Bolu'nun doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirtmeleri üzerine ise "Bolu'da daha keşfedilmemiş yüzlerce doğa harikası var. Üstelik şehrimizin 4 mevsimi ayrı güzel. Herkesi Bolu'yu keşfetmeye davet ediyorum" dedi.



SEBEN MUCİZESİ
Seben Belediye Başkanı Süleyman Özbağ ise, 22 kilometrekarelik alanı ile Abant Gölü'nün 7 katı büyüklüğünde olan Seben Gölü'nün, 2006'da "Sulama" amacıyla yapıldığını ancak kano, sörf, balıkçılık, su topu ve yüzme gibi su sporları tutkunlarının cazibe merkezi olduğunu anlattı. Özbağ, "Doğa, tarih ve su sporları tutkunları mutlaka Seben'e gelmeli" diye konuştu.



KAYAEVLERİ'NDE METEOR YAĞMURU
Gökyüzü de Bolu'yu gezen basın mensuplarına hoş bir sürpriz hazırlamıştı. Cumartesi gecesi Perseid Meteor yağmuru adeta bir görsel şölen düzenledi. İş hayatlarında haber atlatmak için yarışan gazeteciler, bu kez, belki de ilk kez, "Kayan yıldızı kim ilk önce görecek?" diye tatlı bir heyecanla yarıştı. Meteor Yağmuru'nu Solaklar Kayaevleri'nde, tarih öncesi kaya evlerinin önünde izlemek de gazeteciler için ayrı bir ambiyans yarattı.



SEBEN GÖLÜ'NDE KANO KEYFİ
Gazeteciler için, şaşırtıcı bir diğer unsur ise, oldukça yoğun geçen bir gecenin ardından, Bolu'nun temiz havası nedeniyle yorulmadan uyanmaları oldu. Pazar gününü Seben Gölü'nde geçiren gazeteciler, gün boyunca kanoda kürek çekti hatta temiz, serin suya dayanamayıp, yüzdü.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA