Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Yeni dönem yoğun gündem...

Üç aylık tatilin ardından; memur, öğrenci, esnaf, bürokrat, kısaca başkent sakinleri, yoğun bir tempoyla yeni döneme başladı.
Valizlerdeki kıyafetler dolaplara asılıp tatilin rehaveti atılmadan Ankaralı sıcak gündemin süratli gelişmeleri ile mesaiye başladı… Son iki yılı düşünürsek her açıdan temposu yüksek günler geçiren Ankara;
2017'yi uğurlamaya hazırlandığımız şu günlerde komşu ülkelerdeki gelişmelerle yine hareketli günler geçiriyor.
Öğrencisi okula koşan, esnafı yeni eğitim dönemiyle umutla tezgâhını açan, sanayicisi yılın son çeyreğinde üretimini maksimize etmeye çalışan ve tüm bunlarla birlikte bürokratı da yoğun siyasi gelişmelerle telaşlı bir Ankara… Öğrenciler, Vali amcaları… Malumunuz bir bürokrat olarak ülkemizde görev yaptığı tüm bölgelerde verdiği hizmetlerle ciddi değerler katan Vali Sn. Ercan Topaca başkente geldiği günden bu yana arı gibi çalışıyor.
Metropol olmanın getirdiği zorluklarla birlikte siyasetin merkezi olan başkent gibi idaresi zor bir kentte, gecesini gündüzüne katıyor.
Valililiğin çevresinden başlattığı uyuşturucu mücadelesini kentin dört bir yanına yaydı, emniyet ve bakanlıklarla protokoller imzalandı.
Başkentin öğrenci sakinleri gelmeden vali amcaları sokaklardaki uyuşturucu baronlarının gırtlağına çöktü, unutulan çocuklarla birlikte gündeme bomba gibi düşen 'okul servisleri' konusunda attığı adımlarla hem geleceğimiz yavrularımıza hem de ailelerine nefes aldırdı.
Esnafta işler yolunda… Dedik ya başkentte herkesin gündemi yoğun, herkes yeni döneme harıl harıl bir yoğunlukla...
Üç aylık tatil ile işleri durgunlaşan Ankara esnafı tezgâhların en iyi müşterisi öğrencilerin dönüşüyle tabir yerindeyse bayram etti. Balıkçısı, kitapçısı, dönercisi, işletmecisi kısaca ekmeğinin peşinde olan herkes 'Bismillah' dediği yeni döneme mutlu girdi, yüzler gülüyor… Ve siyaset: Meclisin yeni dönemi… Geldik en yoğun, sıcak gündemi hiç durulmayan başkentin siyasi gündemine. Gündem en yoğun burada... Biliyorsunuz Gazi Meclis'imizin 26. dönem 3. Yasama yılı Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar, Milletvekilleri, partilerin temsilcileri ve medya mensuplarından oluşan çok büyük bir katılımla gerçekleşti.
Açılışa ülkemizi karanlığa çeken hain darbe girişimleri ve 249 canımızı kaybettiğimiz FETÖ'nün kalleş darbe girişimi damgasını vurdu, yitirdiğimiz canlar anıldı. Devletin zirvesi dâhil tüm konuşmaların merkezinde 15 Temmuz ihaneti, darbelerden çıkarılan tecrübeler, büyük-güçlü Türkiye için atılması gereken adımlar yer aldı. Ve tabi güney sınırımızda ilan edilmeye çalışılan korsan Kürt devleti de uzunca konuşulanlar arasındaydı.
Meclis yeni yılında da sınırlarında gayri resmi hiçbir yapılanma, devlete izin vermeyecek.
Tabii içerdeki vatan hainlerine de…
Ankara daha da ısınacak… Meclis yeni yasama yılına oldukça önemli gündemle girdi, önümüzdeki günlerde siyasetin gündemi çok daha fazla ısınacak. Ve tabi siyasetin arenası başkentin de.
Yeni dönemin vatanımıza ve aziz milletimize hayırlar getirmesi dileğiyle iyi haftalar…

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA