Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Kent ve kent gazeteleri...

Kente ve insana dair yazdıklarımızı takip edip her daim yanımızda olan okurlarımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum... SABAH Ankara 13'üncü yaşını kutlarken, tebriklerde önemli bir detay gerçek vardı: Kent gazeteleri gerçeği… Yeni yaşımızla birlikte geçen 13 yıllık emeğimizi bizimle kutlayan okurlarımız, varlığımızı kentin sesi olma açısından değerlendirdi...
Kent gazetesi olarak yaptıklarımız, başardıklarımız ve Ankara için önemimiz kutlamalardaki ana temaydı. Yıllarını kent haberlerinde, kentin sesine adamış bir gazeteci olarak okuyucularımızın parmak bastığı bu noktayı alkışlıyorum. Çünkü tam da var olma amacımızdan, kentteki başarımızdan bahsediyorlar. Olmak istediğimiz ve olduğumuzdan… Kent gazeteleri… 30 yılını "gazetecilik bir yaşam biçimi, haber ise refleks" anlayışıyla büyük bir bölümünü de kent gazetelerinde geçiren bir gazeteci olarak diyorum ki kent gazeteleri bulundukları şehrin nefesidir… Küçük ölçekte derinlemesine, detaycı habercilik anlayışı ile kentin sokaklarına dalan gazeteci, şehrin krokisini çıkarmaz direkt resmeder. Sokak sokak gezdiği şehri evinin koridorları kadar iyi tanır. Ve şehirdeki STK, kamu kuruluşları ve kişilerle birlikte kenti için el ele veren kent gazeteleri ise sayfalarında yaşatmaya başlar kentini. Adına şehrin aynası, sözü, dili vs. dediğimiz kent gazetelerine şehrin kalbi desek abartı olmaz. Zira kentin damarlarında akan, gelişen hayat o kalp aracılığıyla, onun sayfalarına taşıdıklarıyla hayat bulur.
Sadece bilgi mi verir kent gazeteleri ya da sadece "neler oluyor"u mu cevaplar? Tabii ki hayır!
Sorun çözer kent haberciliği, şehrindeki eksiklerini belirleyerek ileriye dönük adımlara yön verir. Şehrinin potansiyelini yazarak iş adamının aklına "bu şehre yatırım yapabilirsin" notunu bırakır. Ya da 30 yıldır evine su bağlatamayan Hatice Anneyi suyla buluşturur. Şehrinde gerçekleşen güzel şeyleri yazarak devleti ile milletini bir araya getirir. Kilometrelerce ötede "yaşam" diyen ancak sesini duyuramayanlara ses olur, şifa olur, güç olur.
Velhasıl portreden çok öte, hikayesi uzun, yaptıkları sayısız bir gazetecilikten çok daha ötede vizyon ile çalışan çok önemli bir iştir kent gazeteciliği.
Ve tabi meslek olarak da kent gazeteciliği bu işin pişme, başlangıç okuludur.
Kentimizin yüzü, sesi, nefesi olan kent gazetelerimize daha çok sahip çıkın ve yaşatın.
Kenti ve kendinizi bulduğunuz bu mecralar kentin en önemli dinamiğidir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA