Türkiye'nin en iyi haber sitesi
OSMAN ALTINIŞIK (ANKARA)

Paçan tutuşuyor…

Sıkıştın mı, sıvışmak tabiri hayatımızın hemen her evresinde karşımıza çıkıyor. Tıpkı bizim senetçinin sıkıştığında yaptığı gibi… Ya mikrofonu kapatıp sesinizi keser, ya da ben meclisi yönetemiyorum ara verdim der, olmadı kalkın gidiyoruz edası ile meclise sırtını dönüp gider. Misketlerini elinden alınca küser. Oynamıyorum deyip darılır. E bebek e… Sen Ankaralının iradesi isen mecliste aynı iradenin seçilmişleri. Birlikte yönetim oluşturuyorsunuz. O meclis Ankaralının özeti… Belediye başkanı olarak birimleri yönetemiyorsunuz. Meclis başkanı sıfatı ile meclisin sağlıklı çalışmasını sağlayın. Bakın bunu yapmak daha kolay. Sözü kesmeyin yeter… Biraz sabırlı olup dinlemeyi becerirseniz oldu bu iş. En azından belediyeyi yönetemiyor ama meclisi iyi çalıştırıyor diyelim. Gerçi meclisi sağlıklı çalıştırsan, yönetim kabiliyeti kazanmış olacaksın.
Demokrasi ya da insan hakları dendiğinde mangalda kül bırakmayacaksın. Ama tahammülsüzlükte zirve yapacaksın. Hadi olağanüstü toplantı ramazana denk geldi oruçlusundur diye kan şekeri sorunu yaşamış olabilirisin diyeceğim. Ama hep sinirli, hep gergin, hep kalk gidelim modundasın… Muhalefete imkânın olsa hiç söz hakkı tanımayacaksın. Hatta bu muhalefette işi abartıyor! Konuşmayın, sormayın, sorgulamayın senetçinin asabını bozmayın! Bırakın istediği gibi yönetsin diyeceğim… Ama 'yö-ne-te-mi-yor'… Beceriksizliğini algı ile ört bas etmeyi başarıyor. Çalıştırmıyorlar… İstedim vermediler… Engel oluyorlar… Artık vatandaş bu ağlamalarını, sızlanmalarını yemiyor. Vakit hızla tükeniyor. Beceriksizliği iyiden iyiye ayyuka çıktı.
Mecliste kimse söz almasa aç-kapa yapabilsen yönetmek senin için çocuk oyuncağı. Geceleri uyumayıp Ankaralı öğrencilerin online ödevlerini yapıyorsun ya… Az biraz uykudan feragat edip kendi ödevlerini de yapsan, dersine çalışsan fena olmaz… Yada portakalı soy başucuna koy…
Şu Cumhur İttifakının Meclis Grup Başkanvekilleri yok mu? Adamlar senin ayağına pranga! Adı mı? Murat KöseMurat Ilıkan… Ne çektin beee senetçi… Bu iki Murat'tan… İyi ki varsınız Murat'lar… Allah ne muradınız varsa versin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA