Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

'Yüzde 100 aday'

Birinci bölümünü dün yayınladığımız Sabah Kahvesi'nde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun açıklamaları, ilgiyle okundu. Sorularımızla 'ayna tuttuğumuz konularda', Aziz Kocaoğlu çarpıcı açıklamalar yaptı. Bugün, Kocaoğlu'nun bir kez daha gündeme getirdiği, İzmir'in çöp sorunu çok önemli. Aziz Kocaoğlu, ömrünü tamamlayan 'Harmandalı Çöp Depolama Alanı' yerine yapılması düşünülen yeni istasyon konusunda, çok haklı olarak isyan ediyor. Çünkü yer arayışları sürerken, bu konuda ortaya çıkan alternatiflerle ilgili, Kocaoğlu üstelik 'gerekli izinleri de alarak' hangi bölgeye gittiyse, orada bir şekilde tepki örgütleniyor.
Ayrıca Kocaoğlu'nun anlatımından, bazı belediyelerin bu konuyla ilgili verdikleri sözlerin arkasında durmadığı, dürüst yaklaşım göstermediği anlaşılıyor. Bu da hoş değil.

YER KONUSUNDA DESTEK ŞART

Bazen de tablo kısır siyasetten etkileniyor. İzmir'in çöpünü bertaraf edecek yeni, modern bir tesis kurmak için yer arayan, bu konuda üzerine düşeni yapan Başkan da, çok haklı olarak soruyor:
"Bu sorun İzmir'in temel sorunu. Hepimizin sorunu. Ne yani, oturup ben mi yiyeceğim çöpleri?"
Evet bu alanda sorunu çözmek üzere proje yapmak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin görevi ama 'tüm yasal izinler alınıp, çevreyle ilgili yapılması gerekenler tamamlandığında', ilçe belediye başkanlarının, 'yer konusunda' Aziz Kocaoğlu'na destek vermesi, İzmir'in ciddi beklentisidir. Dileğimiz bu sorunun en kısa zamanda çözülmesi. Kocaoğlu, bu temel sorun dışında, birçok önemli konuda, sorularımızı yanıtladı. Bu yanıtları, Egeli Sabah'ta okuyacaksınız.
Bu nedenle detaylara girmiyorum. Ama bir konuda daha değerlendirme yapayım.
Hükümet, eğer muhalefet partileri ile uzlaşırsa, 2014 kış aylarına denk gelen yerel seçimleri, önümüzdeki 2013 yılının Ekim ayına çekmeyi hedefliyor. Kış aylarında seçim kampanyaları, özellikle Güneydoğu'da çok zor gerçekleştirildiği için, bu tercih olumlu ve doğru.

SEÇİM HAVASINA GİRİYORUZ

Kış koşullarındaki bir seçim kampanyasında, trajik şekilde hayata veda eden Muhsin Yazıcıoğlu örneğini unutmamak lazım. Büyük bir olasılık, yerel seçimler 6 ay erkene çekileceği için, Türkiye önümüzdeki yaz başında, yerel seçim havasına girecektir. Türkiye'nin tümü hemen bu havaya girmese bile; en azından siyasi partiler, yoğun şekilde bu telaşın içinde olacaktır. Zaten şimdiden tüm siyasi partilerde, öncelikle görevi sürdüren belediye başkanlarında, ardından özellikle yerelde aday olmak isteyen politikacılar arasında, incelikli siyasi hesaplar yapılmaya başlanmıştır bile. Anlayacağınız 'siyaset kazanı' yavaş yavaş ısınmaya başladı.
İzmir'de de Aziz Kocaoğlu'nun, yeniden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olup olmayacağı, siyaset ve medya kulislerinde çok konuşulan konuların başında geliyor.
Aziz Kocaoğlu, bir süre önce kendisine bu konuyla ilgili sorulan bir soruya; "Yüzde 90 adayım" diye yanıt verdi. Biz de Sabah Kahvesi'nde kendisine, "Acaba bu yüzde 90 adaylık çıtasının oranı, daha yükseğe çıkmış mıdır?" diye sorduk. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, gülümseyerek yine, "Yüzde 90 adayım" yanıtını verdi. Kişisel gözlemim, Aziz Kocaoğlu'nun yüzde 100 yeniden İzmir Büyükşehir Başkanlığı'na aday olacağı yönündedir. Sabah Kahvesi'ndeki görüşmemizden edindiğimiz izlenim de böyledir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA