Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Çete

Dün sabah İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun basın toplantısını izledim. Toplantının ana konusu, Aziz Kocaoğlu için de önem taşıyan bir kitabın tanıtımıyla ilgiliydi. Eski dost, İzmirli gazeteci-yazar değerli Gönül Soyoğul, dikkat çekici bir çalışmaya imza atmış. Adı: Çete. Kitap "Boyut Yayınları" tarafından yayınlanmış.
Kitabın temelini; İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan operasyonlar ve bunun sonrasında başlayan ve hala süren dava oluşturuyor.

USTA YAKLAŞIM

Başarılı gazeteci Gönül Soyoğul, dava süreciyle ilgili bütün belgeleri toplamış; sonra da iyi bir kurgu akışı içinde, olayları birbirine bağlayarak, Aziz Kocaoğlu ile detaylı bir görüşme gerçekleştirmiş. Sorular, sorular ve yanıtlar...
Elbette bir yanıyla Aziz Kocaoğlu da kitabın yaratıcılarından sayılabilir.
Çünkü kitabın omurgasını, kendisiyle yapılan röportaj oluşturuyor.
Gönül Soyoğul, ustalıklı bir yaklaşımla, tüm olaylar zincirini, dava sürecini, aynı tablonun içinde, belgeleriyle birlikte destekleyerek toplamış. Yani iyi bir gazetecilik yapmış... Bu kitapla birlikte, tarihe bir not düşülmüş oldu. Bu süreçte yargılanan, yargılanması hala devam eden, bir bölümü belli sürelerde tutuklu kalmış, mağdur olmuş insanların, artık ellerinde bir kitap olacak. En azından gelecekte, bu gelişmeleri, çocuklarına ya da soran herkese, derli toplu bir şekilde, objektif olarak aktarmak üzere...
İşte bu önemli fotoğraf, adaletin hepimize lazım olduğunu, yasaların önünde, hukukun üstünlüğünde, vicdan ile sağduyunun buluşmasının önemini herkese bir kez daha hatırlatıyor.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA