Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Pazartesi mektubu

Egeli Sabah'ın, 'Sabah Kahvesi' adıyla, pazartesi ve salı günleri yayınladığı yazı işleri röportajları, Ege'de ve İzmir'de artık markalaştı... Bu röportajlara konuk olan değerli kişiler, hem görüşleriyle, hem gündeme taşıdıkları konularla, sevgili okurlarımızı ve ilgilileri düşündüren yaklaşım geliştiriyorlar. Sabah Kahvesi giderek İzmir ve Ege Bölgesi için, demokrat- sahici bir serbest kürsü olma özelliği kazanıyor.
Bu hafta Sabah Kahvesi'nin konuğu, İzmir'in duayen isimlerinden, farklı alanlarda yoğun iş tecrübeleri yaşamış, ESİAD dahil, çok sayıda kuruma başkanlık yapmış İzmirli bir işadamı. Tam 62 yıllık geçmişi kucaklayan, Türkiye'nin en köklü eğitim markalarından İzmir Özel Türk Koleji Eğitim Kurumları'nın Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Tatış, sorularımıza verdiği yanıtlarda, hem tecrübesini bizlere yansıtırken, hem de ufuk açıcı bir yaklaşım ortaya koydu.
Uzun yıllardır tanıdığımız, dostluğundan, ağabeyliğinden onur duyduğumuz değerli Oğuz Tatış'ın, İzmir'in gelecek vizyonuna ilişkin söyledikleri, üzerinde düşünmeye, konuşmaya, tartışmaya değer.

SLOGANIN İSİM BABASI
Çok sayıda insan bilmez! Oğuz Tatış, yıllar önce gerçekleşen bir arama toplantısında "Akdeniz'in yıldızı İzmir" sloganının, isim babalığını yapmıştır. Bu sloganın içerdiği vizyon, İzmir'in önünde her zaman, dikkat çekici, çalışılması gereken bir ders olarak durmuştur. Hala da çok önemlidir.
Bu noktadan yapılacak açılım ile kent ve geleceğiyle ilgili, hala yeni şeyler söylemek mümkündür.
Sevgili Oğuz Tatış ile söyleşimiz, İzmir için tarihi önem taşıyan Uşakizade Köşkü'nde gerçekleşti.
Tatış ailesinin, geçtiğimiz yıllarda yapılan restorasyon ile İzmir'in kültür ve tarih hayatına yeniden kazandırdığı bu çok değerli mekanın, tarih kokan büyük bir odasında sohbet ettik.
Aynı odada, bir zamanlar Gazi Mustafa Kemal; Celal Bayar ve Muammer Uşaki ile Türkiye İş Bankası'nın kuruluşunun, ilk heyecan verici hayalleri üzerine konuşuyormuş meğer.
2001 yılında, Türkiye'nin efsane eğitimcilerinden, babası merhum Bahattin Tatış'tan aldığı Genel Müdürlük bayrağını, "gençlerin önünü açmak" anlayışıyla, bu yıl oğlu Yiğit Tatış'a devreden; hem eğitim kurumlarına, hem de tüm iş yaşamına; çok geniş pencereden bakarak yaşamını sürdüren Oğuz Tatış'ın, Sabah Kahvesi'nde sorularımıza verdiği yanıtlar, mutlaka ilginizi çekecektir.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA