Türkiye'nin en iyi haber sitesi
SÖZÜN ÖZÜ ÜNAL ERSÖZLÜ (EGE)

Akıcı ve ustaca bir sunum oldu

Dün Paris'te, İzmir'in EXPO 2020 adaylık yolculuğunda çok önemli bir gündü. İzmir, EXPO'yu düzenleyen BIE'nin (Uluslararası Sergiler Bürosu) delegelerine, OECD binasının özel bir salonunda, çok başarılı bir sunum gerçekleştirdi.
EXPO 2020 adaylık sürecindeki ilk sunumu da izlemiştim, o da başarılıydı. Ancak bu kez, çok daha profesyonel, çok daha güzel, BIE delegelerini etkileyecek evrensel düzeyde, çok başarılı bir sunum gerçekleştirdi İzmir.
'Daha iyi bir dünya için yeni yollar/herkes için sağlık' gibi, tüm dünyanın dikkatini çekebilecek bir temaya sahip olan İzmir, bu yönünü de başarıyla öne çıkarmayı bildi.
Özellikle de dünkü sunum, verilen sürede, dakikası dakikasına gerçekleşti. Kural olarak 20 dakikada bitirilmesi gereken sunumda İzmir, hakkını çok iyi kullanarak, dünya çapında ünlü doktorların da kısa cümlelerle katıldığı geçişlerle uyumlu bir akış gösterdi. Bu da başarı çıtasını daha yükseğe çıkardı.
Ayrıca, İzmir'in salondaki insanlardan aldığı sıcak, içten ve çok yüksek alkış, EXPO yolculuğunda önemli bir aşamayı başarıyla geçtiğini de gösteriyordu.

ÇETİN AMA UMUT VERİCİ
Şimdi, önümüzde daha bir yıl var. Elbette yapılacak çok şey de var. Artık İzmir'in gerçekleştirdiği bu başarılı sunum sonrasında, önünde çetin ama umut verici bir yol var. Bu yolda kararlılıkla yürüyen İzmir'in, dikkatini kaybetmeden, aynı profesyonel çizgide durması en önemli dileğimiz.
Dün sunumların yapıldığı salondan çıkarken, İzmir'in EXPO 2020'yi düzenleme hakkını kazanacağına olan inancım çok daha fazla güçlendi. EXPO düzenlemeyi kaybetmenin dünyanın sonu olmadığını daha önceki yazılarımda da vurgulamıştım, ama bu gerçekleşirse İzmir tam olarak bir dünya şehri haline gelecektir. EXPO 2020 de, kent açısından bunun aracı olacaktır. İzmirimiz, bu uluslararası büyük organizasyon sayesinde, hem fiziki değişim açısından, hem de evrensel tanırlılıkta çok büyük güzellikler kazanacaktır. Yani güzel İzmir, çok daha fazla güzelleşecektir.

HERKESE TEŞEKKÜRLER...
Bu sürece tüm detaylarda, isimlerini tek tek sayamasam da, yapılan lobi çalışmalarında, katkı ve destek veren, emek harcayan herkese; İzmirli bir gazeteci olarak, İzmirli bir yurttaş olarak teşekkür etmeyi bir borç sayıyorum.
Gurur duyulacak bir sunum oldu.
İzmir'in yolu açık olsun....

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA